I et innlegg på et forum, i den drapssiktedes navn, blir personene bak angrepene i Christchurch, El Paso og San Diego hyllet, skriver VG.

I innlegget skriver han at han er utvalgt av «Saint Tarrant», med referanse til Brenton Tarrant, som er siktet for å ha drept 51 mennesker i en moske i Christchurch på New Zealand.

Innlegget blir avsluttet med «Valhall venter».

– Dette er en omfattende etterforskning. Vi er kjent med meldinger på nett og på sosiale medier. Vi vil kartlegge dette ytterligere, sa seksjonsleder Rune Skjold i Oslo politidistrikt sent lørdag kveld.

Siktet for drap og drapsforsøk

Mannen, som er i tidlig 20-årene, er siktet for å ha drept en ung kvinne i Bærum og drapsforsøk i moskeen Al-Noor Islamic Centre i Bærum lørdag ettermiddag. Den siktede ble avhørt i natt, opplyser hans forsvarer til NTB.

Overmannet

Det var lørdag klokken 16.07 det ble meldt om en skyteeopisode i moskeen Al-Noor Islamic Centre i Bærum. En person ble lettere skadd, men politiet har ikke enda kunne fastslå at det ble skutt i moskeen.

Gjerningsmannen ble overmannet av medlemmer av moskeen, og raskt pågrepet av politiet. Politiet utelukker ikke at mannens handlinger kan bli definert som terror, noe etterforskningen vil avdekke.

Senere lørdag ble en kvinne funnet død under ransaking av mannens bolig, han er nå også siktet for drap. Kvinnen skal være et familiemedlem av den siktede mannen.

– Vi etterforsker saken som et mulig drap. Den døde kvinnen er en ung kvinne og ble funnet da politiet tok seg inn i leiligheten hvor den pågrepne mannen bor, sa seksjonssjef Rune Skjold i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse sent lørdag kveld.

I etterkant av hendelsene har politidirektoratet bedt alle politidistrikt iverksette forebyggende tiltak i forbindelse med feiringen av den muslimske høytiden eid søndag. Trygghetsskapende tiltak skal iverksettes og alle politifolk i Oslo politidistrikt bevæpnes.

– Selv om det ikke foreligger en konkret trussel, er dette noe vi tar på alvor gjennom å sørge for å ha god beredskap tilgjengelig denne dagen, sier beredskapsdirektør Knut Smedsrud i en pressemelding.

Les også: - Resultatet av et langvarig muslimhat som har fått lov til å bre om seg i Norge