Politiet etterforsker knivtrussel mot skolegutt

Rykkinn (NTB): Politiet har innledet etterforskning etter at en gutt skal ha blitt truet av en mann med kniv da han var på vei hjem fra skolen på Rykkinn i Bærum tirsdag.

Gutten var på vei hjem fra SFO og gikk alene. Han har forklart at han ble truet med kniv av en mann på rundt 25 år. Mannen ønsket guttens skolesekk. Episoden skjedde ifølge en melding på Rykkinn skoles nettsted på gangveien bak Rykkinnhallen, ved et skogholt, skriver lokalavisen Budstikka.

- Gutten håndterte episoden ved å gå unna slik elevene er opplært til å gjøre. Vi ber alle om å være på vakt og sørge for at alle elever har noen å gå sammen med til og fra skolen, heter det i meldingen på skolens nettsted.

Skolen ble informert av guttens foreldre sent tirsdag kveld, og skolen kontaktet deretter politiet. Etterforskningsleder Ann-Gørild Kjeldsen ved Bærum politistasjon opplyser at politiet har opprettet sak, men at man ikke har noe mer å gå ut med foreløpig.

Rektor Rune Ek ved Rykkinn skole opplyser at episoden skal ha funnet sted ved 16.45-tiden tirsdag. Ek informerte onsdag den øvrige ledelsen ved skolen om hendelsen. Han har nå sørget for flere lærere på inspeksjon i skoletiden, og SFO-ansatte skal en stund fremover følge elevene forbi stedet der trusselepisoden skal ha skjedd. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.