RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet etterforsker matforgiftning på svensk aldershjem

Sist oppdatert:
70 personer på et aldershjem i Ljungby i Sverige er rammet. Tre personer har dødd etter å ha fått i seg den antatte smittekilden.

Tirsdag ettermiddag ble det bekreftet at en tredje beboer på hjemmet har dødd etter å ha blitt magesyk. De to første døde på sykehus mandag. Trolig var det en bringebærdessert som var kilden til sykdommen.

Hendelsen har fått politiet til å etterforske saken som uaktsomt drap. I første omgang skal rettsmedisinere forsøke å finne dødsårsaken, men politisjefen i Ljungby, Anders Karlsson, bekrefter at de etterforsker saken i tilfelle noe kriminelt har skjedd.

Til tross for at det er anbefalt, ble bringebærene aldri kokt før tilberedning. Kommunen avventer nå svar på om det virkelig var bærene som forårsaket sykdomsutbruddet.

Prøver fra storkjøkkenet som lager mat til aldershjemmet er sendt til blant andre det svenske mattilsynet. Det ventes svar i løpet av uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere