Gå til sidens hovedinnhold

Politiet etterforsker ny mobiltelefon i Vågå-saken

Vågåmo (NTB): Politiet undersøker innholdet på en ny mobiltelefon i etterforskningen av den tidligere Vågå-ordføreren Rune Øygard som i desember ble dømt for overgrep mot en mindreårig jente.

Ifølge VG er ikke mobiltelefonen tidligere blitt undersøkt. Nå inngår den i etterforskningen, og innholdet knyttes direkte til kommunikasjonen mellom den fornærmede jenta og Øygard.

Politiet har lett etter et påstått toppløsbilde som jenta flere ganger under rettssaken sa at Øygard hadde tatt med en mobiltelefon og sendt henne. Telefonen er nå sendt til datakrimlaboratoriet hos Kripos for videre analyse.

Politiets etterforskning viste da rettssaken var oppe i tingretten i oktober i fjor, at Øygard hadde hatt massiv mobilkontakt med den 36 år yngre jenta. I løpet av de tre månedene før Øygard ble arrestert, hadde 53-åringen og den nå 17 år gamle jenta utvekslet nær 4.000 tekstmeldinger. Flere av meldingene var kjærlighetserklæringer.

Rune Øygard ble Sør-Gudbrandsdal tingrett i desember dømt til fire års fengsel for å ha hatt rundt 50 samleier med jenta som bare var 13 år da det første samleiet fant sted. Dette var klart mest straffeskjerpende, men også det store omfanget samleier og andre overgrep var straffskjerpende, ifølge tingrettsdommer Torun E. Kvisberg.

Øygard anket dommen og ankesaken starter i Eidsivating 22. april. (©NTB)

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser