Gå til sidens hovedinnhold

Politiet etterforsker overfall på Grünerløkka

Politiet i Oslo ber om tips etter at en kvinne ble overfalt og forsøkt voldtatt i Rathkes gate på Grünerløkka fredag kveld.

Oslo (NTB): - Kvinnen har forklart at gjerningsmannen var svært aggressiv og utførte betydelig grad av vold. Det var hennes motstand som gjorde at det ikke ble en fullbyrdet voldtekt, forteller Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo-politiet til NTB.

Overfallet skjedde ved 23-tiden fredag kveld. Kvinnen har beskrevet gjerningsmannen som afrikansk. Han var omtrent 180 cm høy, snakket engelsk og hadde på seg en svart hettegenser. Genseren ble revet av i kampen mellom de to, slik at mannen sloss i bar overkropp.

- Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med andre personer som har vært i dette området som kan ha sett eller hørt noe, sier Lid.

Politiet gikk mandag opp den ruten kvinnen gikk fredag kveld, for å undersøke om det finnes overvåkingsvideoer som kan ha fanget opp gjerningsmannen.

Politiet i Oslo etterforsker også en voldtektssak fra Vika natt til lørdag. Det er anmeldt en voldtekt i en oppgang i Huitfeldts gate klokka 4. Heller ikke i denne saken er det pågrepet noen. Gjerningsmannen her beskrives som en mann i 30-årene med nordisk utseende, med rød langermet skjorte og mørkt bustete hår. (©NTB)

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien