Gå til sidens hovedinnhold

Politiet etterforsker sauehoder på staur

Politiet har startet etterforskning for å finne ut hvorfor det ble satt opp flere sauehoder på staur en rekke steder i Vestfold lørdag. Men foreløpig tar politiet ikke stilling til om påfunnet er straffbart.

Det var lørdag morgen at det ble funnet sauehoder på staur på Slottsfjellet i Tønsberg, Gokstadhaugen i Sandefjord, Bøkeskogen i Larvik og Borrehaugene i Horten.

Et døgn senere hadde politiet ennå ikke funnet ut hvorfor sauehodene ble satt opp, eller hvem som hadde gjort det.

– Politiet har ikke hatt tid til å etterforske saken siden vi tok ned stakene lørdag morgen, opplyser operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Vestfold politidistrikt til VG.

Politiet har imidlertid gjennomført undersøkelser på alle funnstedene og opprettet sak.

– Vi har tatt bilder av sauehodene, og tatt dem med oss som bevis. Men vi har ikke tatt stilling til om dette kan være straffbart, sier politiadvokat Lise Dalhaug til NRK.

Funnene minner om en skikk fra norrøn tid med å reise nidstang, som oftest var en stang med et hestehode på toppen. Nidstangen ble reist for å håne fiender og på magisk vis kalle ned ulykke og uhell over dem, ifølge Wikipedia.

– Vi vet ikke hva dette kan være. Men det er mange rare kunstformer, eller så kan det være et slags makabert ritual, sier operasjonsleder Åge Haakonsen til Sandefjords Blad.

Det er tele i bakken og uvisst hvilken fremgangsmåte som er brukt for å feste stakene.

Tønsbergs Blad skriver at det var en lignende sak i februar i fjor. Da satte noen fra seg et bukkehode på en stake. Saken ble koblet til Hammerslag-festivalen. Neste helg skal festivalen arrangeres på rockeklubben Total i Tønsberg.

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken