*Nettavisen* Nyheter.

Politiet etterforsker skredulykken

Foto: Ola Solvang (Nordlys/Ola Solvang)

Politiet avhører nå vitner.

Tirsdag startet avhørene av de overlevende etter skredulykken i Kåfjord i Troms, der fem mennesker mistet livet og én ble skadd ett døgn tidligere.

Les: Fem omkommet, én funnet i live og Var utstyrt med siste skrik i sikkerhetsutstyr

– Deres forklaringer blir viktige for å få totalbildet av det som skjedde, sier stabssjef Morten Pettersen i Troms politidistrikt til NRK.

Politiet håper å få vite mer om hvordan det èn kilometer brede skredet kunne bli utløst og om arrangøren av skituren opptrådte uforsvarlig.

Det er ventet at politiet skal avhøre reiselederne i det franske reiseselskapet Escales Polaires, som arrangerte skituren. Også de andre turdeltakerne skal avhøres. Det skal også redningsmannskapene fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp som bisto under redningsarbeidet.

Været var fint da følget på tolv personer dro på turen i de bratte fjellene. Området følget var i skal ifølge VG ha vært opptil 42 grader bratt. Det var skredfare i området mandag. Skituristene var godt og riktig utstyrt med skredsøkere, spader, søkestenger og skredsekker. Men skredet var så kraftig at luftballongene i sekkene ble trykket flate av de enorme snømassene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.