RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Øyvind Hagen / StatoilHydro (Plattform oljeplattform rigg Gullfaks Statoil StatoilHydro)

Politiet etterforsker Statoil

Sist oppdatert:
Politiet starter etterforskning av Statoil etter den alvorlige hendelsen på Gullfaks C-plattformen i mai i år.

Etter å ha sett Petroleumstilsynets Statoil-gransking etter Gullfaks C-ulykken har politiet bestemt seg for å starte etterforskning på eget initiativ, melder DN.no.

- Vi tar dette til etteretning, og vil legge til rette for at politiet skal kunne foreta de nødvendige undersøkelser i saken, opplyser pressetalsmann Jannik Lindbæk jr i Statoil til NA24.

Det var i mai i år at Statoil mistet kontroll over en brønn og eksplosiv gass strømmet opp på plattformen. 89 ansatte på oljeplattformen i Nordsjøen ble evakuert på grunn av hendelsen. Fredag kom Petroleumstilsynet med en rapport der det kom frem at Statoil hadde brutt regler på 40 punkter.

Setter ned eget prosjekt
Statoil opplyser at de nå vil etablere et eget prosjekt med representanter fra ledelse og representanter for de ansatte som skal jobbe med å gjennomføre tiltak etter hendelsen.

- Vi går nå gjennom rapporten, og vil følge opp pålegg som er varslet og de tiltak som er identifisert i vår egen granskning og myndighetenes tilsynsrapport, skriver Øystein Michelsen, konserndirektør for norsk sokkel i Statoil.

Statoil innrømmer likevel at boringen i brønn C-06 A ble gjennomført med alvorlige mangler.

- Funnene i rapportene er alvorlige og viser at vi må forbedre oss innen ledelse, etterlevelse og risikovurderinger. Dette sammenfaller med prioriteringene i vårt HMS-arbeid, skriver Michelsen.i en melding.

Det har ikke lyktes NA24 å få Statoils egen kommentar på at politiet nå vil starte etterforskning av den alvorlige hendelsen.

Fokus på sikkerhet
I løpet av de siste 10 årene har Statoil redusert antall alvorlige hendelser på norsk sokkel med 80 prosent.

– Petroleumstilsynets egen rapport om risikonivået på norsk sokkel for 2009 bekrefter at vi har et høyt sikkerhetsnivå på sokkelen, og er på rett vei. Selv om utviklingen har hatt en positiv trend viser denne hendelsen at vi må intensivere arbeidet med å forebygge alvorlige hendelser, opplyser Michelsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere