RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet etterlyser tips om drapssiktedes bil i Notodden


Politiet ønsker tips fra folk som har sett en sølvfarget VW Sharan på Notodden eller nærområdet i tidsrommet lørdag ettermiddag 7. april til søndag kveld 8. april. Foto: Politiet / NTB scanpix
Politiet ønsker tips fra folk som har sett en sølvfarget VW Sharan på Notodden eller nærområdet i tidsrommet lørdag ettermiddag 7. april til søndag kveld 8. april. Foto: Politiet / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Politiet sier at mistanken er styrket mot den 53 år gamle mannen som er siktet for å ha drept ekskona (38) på Notodden og forsøker å kartlegge hans bevegelser.

– Vi har avhørt den siktede, og vi mener grunnlaget for siktelsen så langt er styrket, uttalte politiadvokat Bjørn Bunkholt Sæther til NRK.

Den siktede 53-åringen nekter straffskyld etter siktelsen om forsettlig drap, skriver politiet i en pressemelding mandag kveld.

Mannen har derimot i avhør erkjent at han var i Notodden, at han var i kontakt med den tidligere ektefellen og at det oppsto en situasjon som førte til at hun døde. Etter dette reiste mannen fra Notodden.

Vitner til bil

– Det gjenstår mye etterforskning og flere avhør av siktede. Politiet vil nå blant annet arbeide med å kontrollere siktedes foreløpige forklaring og kartlegge hans bevegelser, opplyser politiet.

Politiet etterlyser derfor observasjoner om en bil i forbindelse med saken. Det er en sølvfarget Volkswagen Sharan som kan være sett i Notodden i tidsrommet fra lørdag ettermiddag 7. april til søndag kveld 8. april.

Politiet oppfordrer også bilister og motorsyklister med kamera som filmer møtende trafikk å ta kontakt dersom de kjørte på E 134 og E 18 mellom Notodden og Oslo i det samme tidsrommet.

Henlagt

Mannen, som er siktet for å ha drept sin 38 år gamle ekskone, ble pågrepet i Harstad tirsdag. Paret bodde sammen i Troms før kvinnen flyttet til Notodden. Hun anmeldte ham for vold i 2016. Saken ble etterforsket, men henlagt på bevisets stilling.

Da kvinnen ble tilbudt beskyttelse i Notodden desember 2016, skal hun ha takket nei.

Sammen hadde eksparet en datter på ett år. Jenta var til stede i leiligheten der den døde moren ble funnet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere