RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet etterlyser disse for Gullborgen-brekket

(Politiet)
Sist oppdatert:
Bilder fra overvåkningskamera viser gjerningsmenn, tror politiet.

Politiet i Oslo går nå ut med overvåkningsbilder fra Oslo sentrum som de mener viser tre personer som var med på det gigantiske tyveriet.

- Vi mener disse personene er svært interessante. Bakgrunnen er tidspunktet for når de beveger seg i området og hva de har med seg, sier fungerende politioverbetjent Gunnar Thoresen ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Bildene ble tatt klokken 02.14 natt til søndag 14. februar i Lybekkergata like ved Gullborgen. Bagene som mennene bærer på tror politiet inneholder utbyttet fra tyveriet.

Verdier for 40 millioner
Juveltyvene gikk til aksjon i kjellerlokalene under Gullborgen i Storgata i Oslo i tidsrommet 13. februar klokken 16 og søndag 14. februar klokken 15.10.

Fra bakgården banet de vei gjennom fem ståldører og en tykk mursteinsvegg - uten at alarmen gikk. Deretter ble hvelvet tømt for rundt 20 millioner i gull, samt store mengder diamanter - for til sammen 40 millioner kroner. Den dyreste enkeltdiamanten skal ha en verdi på én million kroner.

Inne i selve hvelvet var det ingen alarm.

Les også: Her er politibildene fra Gullborgen

Gullborgen var ikke forsikret mot tyveri av denne typen - kun mot ran. Grunnen er at butikken trodde rommet i kjelleren var helt trygt.

Flere arrestert
Politiet har arrestert en rekke personer etter det store brekket, men ikke noe av utbyttet er funnet.

Politiet ønsker tips til krimvakten i Oslo på tlf. 22 66 99 66.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere