RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet etterlyser fire personer etter bussulykke

Foto: Fredrik Hove / NTB scanpix
Bussjåføren var ikke påvirket av alkohol eller narkotika.

Blodprøven av bussjåføren Oslo er nå ferdig analysert. Den viser at hun verken var påvirket av alkohol eller narkotika, opplyser påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Jeanette Westlund Hegna, til NTB.

Sjåføren er siktet for overtredelse av veitrafikklovens paragraf tre, for ikke å ha vært tilstrekkelig aktpågivende og varsom i trafikken. Politiet har tidligere opplyst at de tror hun har tråkket på gassen i stedet for bremsen.

Venter på undersøkelser
Politiadvokaten opplyser at politiet fortsatt vurderer å utvide siktelsen til også å gjelde straffelovens paragraf 239 om uaktsomt drap.

- Vi avventer noen avhør og tekniske undersøkelser. Det er vanskelig å si når vi er ferdige. Noe vil være klart i ukene som kommer, og så må vi vente på noen av rapportene, sier Hegna.

En mann mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en buss ved Carl Berners plass i Oslo 15. desember i fjor. Bussen kom ut av kontroll, raste ned en skrent og endte opp i et juletreutsalg. Kort tid før dødsulykken kolliderte samme buss med en personbil på Rosenhoff, nord for Carl Berners plass.

Politiet vet så langt ikke med sikkerhet hvem den omkomne er, men trolig dreier det seg om en mann i 20-årene fra Afghanistan.

Etterlyser vitner
Onsdag gikk politiet ut med en anmodning til vitner til ulykken om å melde seg. Dette gjelder fire konkrete vitner:

* En mann, i følge med en kvinne, som hjalp føreren av bussen med å få lukket framre bussdør etter at døren ble skadd i en kollisjon i forkant av hendelsen.

* En mann som hjalp bussjåføren ut av bussen etter kollisjonen med fotgjengeren.

* To kvinner som snakket med bussjåføren etter at hun kom ut av bussen etter kollisjonen med fotgjengeren.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere