Politiet etterlyser ofre for seksuelle overgrep

En alternativ behandler på Ringerike skal ha hatt seksuell omgang med pasienter.

07.05.15 09:50

Det er Nordre Buskerud politidistrikt som nå etterlyser fornærmede i en sedelighetssak.

- Vi gikk til aksjon og pågrep mannen i forrige uke. Vi har avhørt ham, og snakket med pesoner som har blitt utsatt for noe seksuelt under behandling, men også med personer som ikke har blitt utsatt for noe seksuelt under behandling. Ut fra saken har vi sterke mistanker om at flere personer har blitt utsatt for noe, sier Politiadvokat Per Thomas Omholt ved Nordre Buskerud politidistrikt til Nettavisen.

Har du tips i denne saken: Send mail til Nettavisen her.

Saken gjelder en mann i 70-årene fra Ringerike som i mange år har drevet alternativ behandling.

Mannen er nå siktet for å ha misbrukt sin stilling, eller et tillitsforhold, for å tilegne seg seksuell omgang med dem han har behandlet. Han er siktet for å ha overtrådt straffeloven § 193, skriver politidistriktet i en pressemelding.

Siktede har behandlet folk med ulike former for alternativbehandling og har ikke alltid tatt betaling. Han har behandlet mennesker i Ringerike, men skal også ha utført behandlinger i Hallingdal og Gudbrandsdalen, ofte fra en campingvogn når han har reist rundt.

Politiet vet at siktede har behandlet et stort antall mennesker. Politiet har kommet i kontakt med noen av dem, men ønsker at flere personer som har blitt behandlet, og eventuelt blitt utsatt for seksuelle handlinger under behandlingen, tar kontakt med politiet.

- Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å si hva denne seksuelle omgangen har gått ut på, sier Omholt.

Politiet ber fornærmede personer ta kontakt på telefon 32 10 32 10.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag