RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet etterlyser savnet gutt internasjonalt

Sist oppdatert:
Politiet har bedt om bistand fra Kripos og etterlyser en savnet sju år gammel gutt både nasjonalt og internasjonalt etter at han forsvant fra en bowlinghall i Molde mandag ettermiddag.

– Søket har pågått med store mannskapsstyrker hele mandag kveld og vil fortsette så lenge politiet finner det hensiktsmessig, opplyser politiinspektør Ove Brudevoll i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Politiet opplyste natt til tirsdag at andre politidistrikt er varslet, og at det er iverksatt nasjonal og internasjonal etterlysning. Politiet har også bedt om hjelp fra Kripos, opplyser Brudevoll.

Det var klokken 16.28 mandag at politiet ble varslet om at en sju og et halvt år gammel gutt forsvant i forbindelse med et besøk i Bowlinghallen i Molde.

– Politiet holder alle muligheter åpne, og utelukker heller ikke at gutten kan være ført bort fra stedet mot sin vilje, sier Brudevoll.

Snakker norsk
Den savnede gutten er født i Litauen og har nordeuropeisk utseende. Han er cirka 130 centimeter høy, slank, og har kort mellombrunt hår og brune øyne. Han snakker nordmørsdialekt.

Gutten hadde på seg en blå collegejakke med glidelås og supermannlogo i front da han forsvant. Han hadde også på seg blå joggebukse med hvit skrift og et grønt merke på høyre lår, svarte sokker og blå, røde og hvite bowlingsko.

Gutten var på bowling med en representant fra barnevernet da han forsvant.

– Vi kan ikke utelukke at gutten kan ha vært ført bort fra området mot sin vilje, sier Alf Stormo, pressekontakt ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Gutten var under barnevernets tilsyn da han forsvant, og ifølge Stormo lå det an til en mulig omsorgsoverdragelse av gutten.

Stormo vil ikke kommentere om politiet har en formening om hvem som skal stå bak en eventuell bortføring.

– Vi har noen spor vi jobber ut fra, men det er for tidlig å gå ut med, sier han til Romsdals Budstikke.

Parallelt med etterforskningen pågår det et omfattende søk etter gutten i området hvor han forsvant.

I alt 90 personer og ti hundeekvipasjer leter etter sjuåringen både på land, i sjøen og i ulike bygg i området. Gutten ble meldt savnet klokka 16.22 mandag ettermiddag.

Ifølge politiet er gutten, som er fra Litauen, sju år. Han har mørkt blondt hår. Han er kledd i en mørk joggebukse og har på seg en blå hettegenser med supermannmerke på. Gutten har også på seg bowlingsko, melder Tidens Krav.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere