*Nettavisen* Nyheter.

Politiet etterlyser vitner: Fant beruset mindreårig jente i hekk

Politiet har mandag sperret av et område ved Skjelsvik i Porsgrunn.

INNLEDET ETTERFORSKNING: Politiet sperret mandag av et område ved Skjelsvik i Porsgrunn der jenta ble funnet 17. mai. Foto: Carolyn Selliken (Telemarksavisa)

Politiet etterlyser vitner etter at mindreårig jente ble funnet sterkt beruset på 17. mai.

18.05.20 13:30

En mindreårig jente som ble funnet beruset og uten stand til å gjøre rede for seg søndag 17. mai har utløst full politietterforskning.

Det var rundt klokka 20.45 på nasjonaldagen fikk politiet melding om at det befant seg en beruset mindreårig jente utenfor Spar på Skjelsvik i Porsgrunn.

- Jenta var ikke i stand til å redegjøre for seg, og på grunn av alderen hennes har vi iverksatt etterforskning for å finne ut om hun kan ha vært utsatt for en straffbar handling enten der hun ble funnet eller et annet sted, sier politiadvokat Lise Dalhaug, ifølge en pressemelding fra Sørøst politidistrikt.

Politiet sier de er i en tidlig fase av etterforskningen og det gjennomføres teknisk og taktisk etterforskning.

- Det er viktig å presisere at politiet i denne fasen ikke har konkrete holdepunkter for å si at jenta har blitt utsatt for en straffbar handling, sier Dalhaug.

Politiet etterlyser vitner som har passert stedet mellom klokken 20.30 og 20.45. Det bes om at de kontakter politiet på 02800.

Politiet sperret mandag av et lite område for en åstedsundersøkelse ved Skjelsvik.

Telemarksavisa publisert bilder av krimteknikere som undersøker et lite område i en hekk. Avisa har snakket med en person som sier at de fant en mindreårig jente på stedet søndag kveld.

– Jeg gikk tur i området sammen med kjæresten min da vi så to bein stikke ut fra hekken, sier den ikke navngitte mannen til Telemarksavisa.

Han fikk kontakt med jenta og varslet politiet like etter klokken 20.40. Mannen bor i området og kjente igjen jenta.

Politiet kom raskt til stedet, og jenta ble ivaretatt.

Det er nå lagt en presenning over området i hekken. Ifølge Telemarksavisa venter det lokale politiet nå på bistand av mannskaper fra Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag