Gå til sidens hovedinnhold

Politiet fant 80 våpen og 27.000 skudd

Tett samarbeid over etatsgrenser satte en effektiv stopper for to sarpingers ulovlige innførsel av våpen.

Jakten på 35 uregistrerte skytevåpen førte i tillegg til avsløringen av en cannabisfarm i Fredrikstad. Der fant dessuten politiet en kilo ferdig marihuana. Mannen med farmen i nabobyen fikk besøk av de uniformerte fordi han hadde kjøpt et av sarpingenes ulovlig innførte våpen.

35 ulovlige våpen
De to sarpingene, som er begge er i slutten av 40-årene, hadde ingen tilknytning til nevnte cannabisfarm. Og de er heller ingen kjenninger av politiet. Men nå må de svare for alvorlige brudd på våpenloven.

- De er begge siktet for brudd på nevnte lov. Politiet mener de står bak ulovlig innførsel av 35 ulike våpen. Det dreier seg om både håndvåpen (revolvere og pistoler) og halvautomatiske rifler. Ingen av disse er registrerte og flere av dem er i tillegg ulovlig å registrere i Norge, forklarer politiførstebetjent Espen Fronth-Andersen.

I tillegg til de 35 ulovlige våpnene har politiet tatt beslag i sarpingenes, lovlige registrerte våpen. Dette gjelder også for de tre andre siktede i saken. To våpenkjøpere fra Fredrikstad og en fra Porsgrunn. Totalt har politiet beslaglagt over 80 skytevåpen og 27.000 skudd.

Våpenarsenalet befinner seg nå på politistasjonen i Sarpsborg.

Skyttere
De to sarpingene hadde altså flere lovlige håndvåpen hjemme. For å kunne ha det må man vise til medlemskap i en pistolklubb. Hvilket begge kan. Etter det Sarpsborg Arbeiderblad har brakt på det rene er de/eller har vært profilerte pistolskyttere.

Det var tollere som først fattet mistanke til sarpingene. Og i første omgang gjaldt mistanken kun moms- og avgiftsunndragelser. Blant annet skal det være snakk om underfaktureringen av våpnene som lovlig ble tatt inn.

Men tollerne fant i tillegg ut at det i de lovlige pakkene også kunne være ulovlige våpen.

Les flere saker hos SA.no

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken