Gå til sidens hovedinnhold

Politiet fant skytevåpen hos mannen som ble drept av politiet

Spesialenheten sier at det er beslaglagt skytevåpen hos mannen i 30-årene som tirsdag ettermiddag ble drept av politiet.

– Det er gjort beslag av skytevåpen, men jeg kan ikke kommentere hva slags type eller hvor mange, sier Helle Gulseth, fungerende leder for etterforskningsavdelingen i Spesialenheten Øst-Norge til Telemarksavisa.

Det var mandag ettermiddag at en mann i 30-årene ble skutt og drept av politiet ved Bolkesjø turisthotell i Telemark.

Spesialenheten sier at to polititjenestemenn ble avhørt i natt, og at de vil gjøre flere avhør utover dagen av både polititjenestemenn og sivile.

Vitne: Mannen hadde øks

Varden skriver at mannen i 30-årene tirsdag ringte til en kollega på arbeidsplassen på Notodden. Mannen skal ha vært sykemeldt en periode, og skal ha slitt psykisk. Samtalen gjorde kollegaen bekymret og førte til at kollegaen dro til Bolkesjø sammen med en annen i firmaet.

– Da de kom inn i leiligheten, kom han mot dem med en øks. Han truet dem ikke med øksa, men de oppfattet likevel situasjonen slik at det var tryggest å gå ut. Han skal ikke ha fulgt etter dem ut av boligen, sier eieren av firmaet der mannen i 30-årene jobbet.

Kollegaene ringte deretter til politiet.

Vitner hørte flere skudd

Et vitne Varden har snakket med, sier at han hørte det han tror må ha vært tre skudd etter at politiet gikk inn i leiligheten.

Eieren av firmaet der mannen jobber, sier til VG at kollegaene skal ha hørt fire skudd.

Gulseth i Spesialenheten sier til Telemarksavisa at de nå etterforsker hvor mange skudd som ble avfyrt.

Politimester Ole Bredrup Sæverud sier til VG at tjenestepersonene som var involvert, ikke er tatt ut av tjeneste.

– Det har på nåværende tidspunkt ikke vært noen grunn til det, sier Sæverud.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken