RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet fant våpen i razzia mot høyreekstreme

Illustrasjon
Illustrasjon Foto: Camilla Svendsen
Beslagla ulovlige automatvåpen og narkotika da de denne uka gjennomførte flere aksjoner mot en gruppe høyreekstreme personer i Stavanger.

Aksjonene som Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og politiet gjennomførte, var rettet mot personer tilknyttet Den Norske Motstandsbevegelsen, en gruppe som er inspirert av Adolf Hitler og nazismen, skriver Dagsavisen.

– Politiets mål med aksjonen er å hindre og stanse rekruttering, og få folk ut av et nasjonalsosialistisk miljø som kan bli mer radikalisert og farlig, sier politimester Hans Vik i Rogaland politidistrikt til Dagsavisen.

Politiet mener gruppen er styrt av sin svenske moderorganisasjon Svenska Motståndsrörelsen.

Ifølge avisen beslagla politiet flere automatgevær og uzi-maskinpistoler i aksjonen som var rettet mot fem menn i alderen 20-40 år. Også to kilo hasj og 30 gram amfetamin ble funnet. Politiet har gjennomført bekymringssamtaler med fire av dem, mens den femte har erkjent at noen av våpnene er hans.

– Den Norske Motstandsbevegelsen bekjenner seg til klassisk nasjonalsosialisme, men har aldri klart å rekruttere spesielt mange. Samtidig ser vi at mange av medlemmene er villige til å ty til voldsbruk. Selv om mange av våpnene politiet har beslaglagt kan regnes som jernskrap og trolig er farligst for den som bruker dem, er det alvorlig at slike miljøer skaffer skytevåpen. Det er betryggende å se at politiet holder dem under oppsikt, sier redaktør Tor Bach i nettstedet Vepsen som følger ekstreme grupper tett. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere