RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet får kritikk etter biljakt som endte i massekollisjon

SMELL: Flere biler var involvert i kollisjonen på Bispeveien i Re i Vestfold.
SMELL: Flere biler var involvert i kollisjonen på Bispeveien i Re i Vestfold. Foto: Peder Gjersøe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet får kritikk etter at en biljakt endte med massekollisjon.

Revetal/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Jakten på russiske ranere endte med massekollisjon i Vestfold natt til søndag. Ni personer ble skadd, men ingen av dem alvorlig.

Raneren er en russisk mann i midten av 20-årene som truet til seg bilen i Oslo.

Uskyldig innblandet
De ni som ble skadd, ble brakt til Sykehuset i Vestfold. Fem av dem ble lettere skadd, mens fire fikk noe større skader, ifølge politiadvokat Katrine Christensen Brygard i Vestfold politidistrikt. Én person var søndag fortsatt innlagt på sykehus. Tre av bilene fikk store skader.

En av dem som var involvert i ulykken, var Roar Sjue, som kom kjørende på Bispeveien i Re. Han fikk øye på en rekke politibiler og trodde det hadde vært en ulykke. Så ble han truffet av ransbilen, og bilen hans fikk store skader. Selv slapp han unna fysiske skader. Han mener politiet burde ha varslet andre trafikanter i området.

Spesialenheten varslet
– Vi visste ikke at det kom en villmann nordfra. Politiet burde sagt ifra til dem som kom sørfra og nordfra. De visste jo at han kom. Han som kom kjørende, skydde ingenting og kunne ha kjørt ned 10– 20 mennesker, sier Sjue til NRK.

Spesialenheten for politisaker er varslet om saken. De har fått oversendt loggen fra hendelsen, opplyser jourhavende jurist Torje Arneson til NTB. Han sier det får bli opp til Spesialenheten å vurdere om retningslinjene ble fulgt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere