RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet ferdig med å etterforske Grua-drapet

Gjøvik (NTB): Vestoppland politidistrikt er nå ferdig med etterforskningen av Grua-drapet. Samtidig skal det nå foreligge DNA-prøver som viser at den drapssiktede afghaneren er faren til den drepte jentas datter.

- Vi er nå ferdige med etterforskningen, og saken er sendt til statsadvokaten for påtalebeslutning, sier politiadvokat Mari Lauritzen Hasle i Vestoppland politidistrikt til Oppland Arbeiderblad.

En 28 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på en 17 år gammel jente. Jenta ble drept på Grua i Oppland i juni i år. Etter drapet flyktet 28-åringen til Italia med den 17 år gamle jentas to år gamle datter. Toåringen er hele tiden blitt omtalt som mannens datter.

En uke etter drapet ble afghaneren pågrepet på en nettkafé i Roma. Han ble deretter holdt i varetekt i Italia i to måneder før han ble utlevert til Norge, avhørt og deretter varetektsfengslet. Toåringen ble i august hentet hjem til Norge av barnevernet.

Barnevernet har jobbet med å finne ut hvem som skal ha omsorgsrett for toåringen. Det ble i den forbindelse tatt DNA-prøver av henne og 28-åringen for å finne ut om han er faren.

- Vi anser ikke dette som del av straffesaken, så jeg har ikke oversikt over resultatet av disse prøvene, sier Lauritzen Hasle til Oppland Arbeiderblad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere