RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Arkiv (Tvdestrandsposten)

Politiet fikk hjelp av synsk sjaman

En synsk person i Peru satte politiet på sporet av en tvedestrandsmann i 20-årene som nå er tiltalt for grovt tyveri.

Sammen med en 42-åring skal han stå bak flere boliginnbrudd i Dypvåg, skriver Tvedestrandsposten.

Mens politiet i Tvedestrand etterforsket de mange innbruddene og tyveriene fra boliger i Dypvåg i sommer, fikk de inn et tips som stammer fra en synsk «sjaman» bosatt i Peru.

Det er politibetjent Torvild Selås som forteller dette til Tvedestrandsposten.

«Så» tyven
Den synske personen skal etter det Tvedestrandsposten forstår ha «sett» den ene av mennene som politiet mener har stjålet sølvtøy, smykker og kontanter for over en halv million kroner. Sjamanen kom blant annet med opplysninger om den antatte tyvens bakgrunn.

. I etterkant har det vist seg at denne informasjonen stemmer, sier Selås.

Innbruddsoffer søkte hjelp
Ifølge politibetjenten er det en av personene som i sommer ble rammet av husinnbrudd som tok kontakt med sjamanen i Peru.

En sjaman er en person som opplever å få kontakt med åndelige krefter, og peruaneren som ble kontaktet i forbindelse med Dypvåg-innbruddene skal tidligere ha bistått peruansk politi.

Pågrepet i sentrum
Sjaman-tipset førte til at politiet rettet et spesielt fokus mot en tvedestrandsmann i slutten av 20-årene. Da politipatruljen oppdaget mannens bil parkert i Tvedestrand sentrum natt til 9. september, bestemte de seg for å undersøke nærmere.

Bileieren var var da sammen med en mann i 40-årene like i nærheten av bilen, og begge prøvde å stikke av fra lovens lange arm.

- Men de ble raskt innhentet, forteller Selås.

Huseier lå og sov
Politiet mener tvedestrandsmennene var i ferd med å begå nok et innbrudd da de ble pågrepet.

- Etter at de to mennene var satt under kontroll i politibilen, oppdaget politibetjentene at døra til en bolig i nærheten sto åpen. Inne i huset lå en eldre mann og sov, og hadde ikke oppdaget at han hadde hatt besøk av uvedkommende, sier Selås.

I varetekt

Både mannen i slutten av 20-årene, som ble «sett» av den synske sjamanen, og mannen i 40-årene, er nå tiltalt for å stå bak flere grove innbrudd. De skal ha stjålet verdier for over en halv million kroner.

Hadde tyvegods hjemme
Hjemme hos den ene av dem har politiet funnet en del av sølvtøyet som ble stjålet i Dypvåg. Også i mannens bil har politiet funnet gjenstander som stammer fra innbruddene i Dypvåg.

Etterforskning har dessuten ført politiet til en annen adresse, der det også er funnet tyvegods. Etter det Tvedestrandsposten erfarer, er dette hjemme hos en person som har kjøpt sølvtøy stjålet fra et hus i Dypvåg.

- Men det er fortsatt mye tyvegods på avveie, og politiet har stort fokus på denne saken, sier Torvild Selås.

Les flere saker i Tvedestrandsposten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere