Gå til sidens hovedinnhold

Politiet finner ikke årsaken til båtulykken der Malvik-ordfører omkom

Ordfører og kjæresten omkom i båtulykke. Politiet har ikke funnet årsaken til ulykken.

Malvik-ordfører Ingrid Aune (33) og kjæresten Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) omkom i en båtulykke i Namsos natt til 1. august.

Saken er nå henlagt av Trøndelag statsadvokatembeter, melder Trøndelag politidistrikt tirsdag.

- Flere faktorer kan ha virket inn

«Etterforskningen har påvist at flere faktorer kan ha virket inn på hendelsesforløpet. Det har ikke latt seg gjøre å fastslå med sikkerhet hva som forårsaket ulykken. Det er foretatt grundige tekniske undersøkelser av båten og åstedet. Data fra båtens kartplotter og andre relevante datakilder er gjennomgått. Det er foretatt en rekke vitneavhør i saken. Etterforskingen har likevel ikke med sikkerhet kunnet fastslå hvem som var fører av båten på ulykkestidspunktet. Det ble rutinemessig tatt blodprøve av begge de forulykkede», skriver politiet i sin pressemelding.

Politiet sier de av hensyn til de etterlatte ikke ønsker å gi ytterligere opplysninger knyttet til detaljer fra etterforskningen.

- Har satt spor

Ingrid Aune ble 33 år gammel. Hun hadde vært ordfører i Malvik siden 2015. Kjæresten Eivind Olav Kjelbotn Evensen jobbet som kommunepsykolog. Ulykken skjedde bare én måned før kommunevalget.

- Ingrid har satt spor i Malvik som gjør at hun alltid vil bli husket her. Hun hadde spesielt stor utstråling. Hadde du møtt Ingrid, ville du aldri glemt henne. Og det mest imponerende er at hun ikke hadde glemt deg, heller, uttalte Malviks nye ordfører, Trond Hoseth, til Nettavisen i januar.

Les også: Ordfører Ingrid Aune (33) døde brått - slik er livet i Malvik nå

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken