Gå til sidens hovedinnhold

Politiet fjernet Muhammed-tegning

Bodø-politiet rykket natt til lørdag ut for å fjerne et stort banner med en tegning av Muhammed.

OSLO (Tegningen var plassert på en gangbro over riksvei 80, skriver Avisa Nordland.

– Politiet ble tipset om saken ved ett-tiden natt til lørdag, og en patrulje ble sendt til stedet, forteller operasjonslederen i Salten politidistrikt.

Trafikksikkerhet
Da politiet kom til gangbroen fant de et stort banner hengende på ene siden av broen, og på banneret var det en karikert tegning av profeten Muhammed.

På tegningen holder Muhammed en flaske i ene hånden, en pistol i andre hånden og på hodet har han en bombelignende gjenstand.

– Vi har ikke tatt stilling til det eventuelle politiske innholdet i tegningen. Årsaken til at banneret ble fjernet er først og fremst av trafikksikkerhetsmessige årsaker. Lyskrysset er et av de mest ulykkesbelastede i Bodø, og et slikt banner vil kunne føre til at bilførerne mister fokus på trafikken, sier operasjonslederen.

Forventet reaksjoner
Foreløpig vet politiet ikke hvem som hang opp banneret natt til lørdag, og operasjonslederen vet heller ikke hvor lenge det har hengt på gangbroen.

– Men det ble fjernet straks vi fikk melding om det, fordi vi regnet med at det ville føre til reaksjoner fra bilister på vei inn til byen lørdag morgen, sier operasjonslederen.

Politiet vil etterforske saken. (ANB)

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus