*Nettavisen* Nyheter.

Politiet fjernet naken Brooke (10)

Foto: Filmplakat (Filmplakat)

Tate Modern tok ned bildet av en 10 år gammel naken Brooke Shields etter at politiet kom på døren.

(SIDE2:) Det verdensberømte museet i London skulle vise Richard Princes kunstverk i en ny utstilling. Princes verk er et fotografi av et fotografi.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Forsøkte å stanse originalen
Det originale bildet av Brooke Shields ble tatt av en annen fotograf da hun var 10 år gammel. Det viser en naken, innoljet jente med sterk voksen sminke. Fem år etter at bildet ble tatt, i 1980, forsøkte Brookes mor, Teri Shields, å stoppe bildet. Men amerikansk rett ga fotografen rett til å vise det fram fordi det skulle være tatt med mamma Shields' samtykke i 1975.

LES MER:Raser mot naken Brooke (10)

Men flere interesseorganisasjoner mener at bildet i Tate Modern ville trekke til seg mennesker med pedofile tendenser. De mener bildet er mykporno med et barn, tross den berømte modellen, og de har jobbet hardt for å få museet til å fjerne det.

Tate Modern på sin side har sagt at har gått gjennom alle juridiske sider ved å vise det. Og de hadde også utstyrt rommet det hang i med en advarsel at noen besøkende kunne finne bildene «utfordrende».

SE OGSÅ: - Mamma har skylda

Skal se på saken
Onsdag troppet politiet opp på museet og snakket med kuratorene.

I en uttalelse til The Guardian sier museet at de har valgt å ta ned bildet og fjerne salgskatalogen for en periode for å vurdere saken en gang til.

Bildet av Shields er tidligere blitt vist i Guggenheim-museet i New York uten at det er blitt debatt om det der.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.