RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Politiet for dårlig rustet mot terror

Sist oppdatert:
Norsk politi er ikke gode nok til å håndtere terrorisme og store naturkatastrofer, ifølge en ny rapport.

I øvelser som er gjennomført av politi, helsevesen, redningssentraler og offentlige etater de siste årene, er det påvist en rekke feil. Men i en fersk rapport fra Politidirektoratet går det fram at flere av feilene ikke er fulgt opp.

- Øvelser og aktuelle hendelser viser at det er store rom for forbedringer, sier tidligere politimester Olav Sønderland til Aftenposten.

Han har deltatt i arbeidet med den nye rapporten, som er blitt til på oppdrag fra politidirektør Ingelin Killengreen.

I rapporten hevdes det at samarbeidet mellom Politiets sikkerhetstjeneste og de enkelte politidistriktene ikke er tilfredsstillende, og at pårørende og skadde ikke er blitt håndtert godt nok under øvelsene. Ulike deler av politiet skal ha problemer med å formidle hemmelig informasjon seg imellom.

I tillegg har politiets utrykningsenheter, deriblant den topptrente Delta-gruppen som skal rykke ut ved terror- og sabotasjeaksjoner, klaget fordi de ikke har fått nødvendig trening.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) er ikke overrasket over kritikken.

- Vi har ikke lest rapporten, men vi har i våre egne evalueringer pekt på tilsvarende problemer knyttet til manglende informasjonsflyt og håndtering av skadde, sier enhetsleder i avdeling for strategisk krisehåndtering Per Øyvind Semb i DSB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere