*Nettavisen* Nyheter.

Politiet frigir antatt årsak til dødsbrannen i Bergen

 

BEGRAVET: De tre jentene og deres mor ble begravet mandag. Foto: (NTB Scanpix)

Boligbrannen i Ytrebygda skyldtes trolig en elektrisk feil i et apparat på vaskerommet.

14.01.20 09:18

– Politiet har nå fått avhørt alle aktuelle personer i forbindelse med brannen i Skraneveien 4. januar og har fått god oversikt over både hendelses- og brannforløpet, skriver politiet i en pressemelding tirsdag.

– Undersøkelsene omkring brannårsak er ikke sluttført, men alt tyder på at brannen skyldes elektrisk feil i et apparat på vaskerommet i 1. etasje, opplyses det videre i meldingen.

I tillegg skal det ikke være registrert avvik i huset med relevans for brannårsaken ved siste el-kontroll fra Bergen kommunale kraftlag (BKK) i februar 2019.

Begravet mandag

Tragedien som rammet den kurdiske familien som er krigsflyktninger fra Syria, har berørt og engasjert mange i byen. Bergen moské organiserer begravelsen og tok i bruk Haukelandshallen for å få plass til at alle som vil delta i avskjeden.

Les også: Huskes som glade, snille, sprudlende og kjærlige jenter

– Følelsen av fortvilelse, urettferdighet og maktesløshet har rammet oss alle. Det er ekstra tungt når unge mennesker går bort på denne måten. Vit at hele byen føler med dere, sa ordfører Marte Mjøs Persen i sin tale.

De to yngste jentene, Norjin (7) og Rouhlat (9), var elever på Aurdalslia, mens storesøsteren Norjan (14) gikk på Ytrebygda skole. Sammen med moren Malak Hauro (41) ble de mandag begravet på den muslimske gravplassen i Loddefjord. Faren og to sønner er igjen.

Klikk på bildet for å forstørre. Bergen 20200113. De tre jentene, Norjin, Norjan og Rouhlat Othman og moren Malak Hauro som døde etter brannen i Ytrebygda begraves på Loddefjord gravplass. Først er det samling i Haukelandshallen der det er bønn og taler for de døde.

BEGRAVELSE: De tre jentene, Norjin, Norjan og Rouhlat Othman og moren Malak Hauro som døde etter brannen i Ytrebygda ble begravet på Loddefjord gravplass. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Blomster og slør

Foran i idrettshallen sto fire hvite kister, dekorert med roser og hvite slør. Det siste skal symbolisere at de tre jentene aldri rakk å stå brud, men i stedet er blitt engler, har talspersoner for familien forklart.

Les også: – Jentene er engler nå

I hallen var det taler og bønn før de fire kistene ble kjørt til Loddefjord, hvor de ble lagt i jorden. Etterpå samles de sørgende igjen i Haukelandshallen utover ettermiddagen og kvelden.

Far og to sønner igjen

Det var i 6.45-tiden lørdag i forrige uke at brannen brøt ut i den ene delen av en tomannsbolig i bydelen Ytrebygda like ved Flesland. Moren og de tre døtrene døde på sykehus, mens faren og én av sønnene overlevde boligbrannen. Den andre sønnen var på overnattingsbesøk. Familien er opprinnelig fra Syria og hadde leid huset i nesten tre år.

Les også: Spleiselag har samlet inn over en million kroner til brannrammet familie

Bergen moské dekker samtlige kostnader med begravelsen. Klassekamerater av en av sønnene startet en innsamlingsaksjon som har brakt inn over 1,1 millioner kroner til de tre familiemedlemmene som er igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag