Avdøde er Christian Halvorsen, opplyser politiinspektør i Øst politidistrikt Agnes Beate Hemiø i en pressemelding, der det også kommer frem at en foreløpig obduksjonsrapport slår fast at mannen har blitt drept.

Politiet fortsetter etterforskningen av saken, og vil gjennomføre tekniske og taktiske etterforskningsskritt.

Av hensyn til etterforskningen kan ikke politiet gi ytterligere kommentarer om saken på nåværende tidspunkt, opplyser Hemiø.

Politiet skriver at de ønsker kontakt med personer som har vært i nærområdet til Tømmeråsveien mot Sekkelsten like utenfor Askim sentrum i tidsrommet søndag mellom kl 17 og 22.00. De ønsker også å komme i kontakt med andre som har informasjon som kan bidra til å belyse saken.

Hemiø sa mandag at flere vitner skulle avhøres. Politiet ville ikke si om det var flere på stedet der mannen ble funnet, eller om varsleren var en tilfeldig forbipasserende. Mannen ble funnet livløs utendørs, like ved sitt eget hjem, søndag kveld og erklært død etter kort tid.

– Jeg kan ikke si mer om hvorfor, men politiet fant ut at det var riktig å være bevæpnet. Det var på bakgrunn av meldingen som kom inn, sier hun.

Politiet mente allerede mandag at omstendighetene rundt dødsfallet var uklare og satte i gang krimtekniske undersøkelser. Kripos har bistått, og det brukes også politihunder.

Mannens pårørende er varslet.