RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet frykter at «Vandreren» er på ferde igjen

Geilo (NTB): Politiet leter etter innbruddstyven «Vandreren». Mannen er tidligere dømt for 664 hytteinnbrudd.

- Ja, vi leter nå etter «Vandreren», sier politibetjent Stefan Risan, politibetjent ved Hol lensmannskontor til Hallingdølen.

Siden 80-tallet har mannen sonet et titall fengselsdommer, og han er dømt for 664 hytteinnbrudd. Mannen har gjort mange innbrudd i Hallingdal, Gudbrandsdalen, Mjøs-området og andre steder i landet. Når han bryter seg inn i hyttene, har han pleid å forsyne seg av mat, drikkevarer og utstyr han trenger for å klare seg ute, før han legger igjen avføring på hyttegulvet.

Grunnen til at politiet tror «Vandreren» nå er på ferde igjen, er en hendelse tirsdag kveld. Da ble en familie på en hytte i Geilo møtt av en fremmed som var i hytta deres da de kom dit. Mannen sa navnet sitt, som var det samme som «Vandrerens» virkelige navn. Hytteeieren fikk også tatt et bilde av mannen, som ifølge politiet skal ligne på «Vandreren».

Mannen dro fra stedet før politiet rakk å komme.

- Vi har lett i nærområdet, men det er vanskelig å vite hvor han har reist. Det er som å lete etter nåla i høystakken, sier politibetjent Risan til Hallingdølen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere