*Nettavisen* Nyheter.

Politiet frykter en brannstifter går lø

Dette returpunktet ved Fjellsenteret er ett av tilfellene politiet mistenker at en brannstifter har tent på de siste fjorten dagene. Foto: Rolf Martin Hansen, Drammens Tidende

De siste to ukene har det brent sju ganger i Fjell-området i Drammen. Politiet er bekymret og frykter at en brannstifter går løs.

DRAMMEN: I løpet av nyttårshelgen brant det i fem søppelcontainere på Fjell.

For en uke siden begynte det å brenne i en arbeidsbrakke ved Tangen kirke.

Mens natt til tirsdag var den hittil mest alvorlige brannen i rekken.

Da ble beboere i en blokk på Fjell evakuert midt på natta, da det begynte å brenne i et søppelrom i kjelleren. En person ble fraktet til sykehus for sjekk etter å ha fått i seg røyk, mens to andre ble sjekket av ambulanse på stedet.

Politiets teori: brannstifter

Leder Jan-Henrik Håkestad ved taktisk avsnitt ved Drammen politistasjon frykter at de har å gjøre med en brannstifter, da søppelcontainere ikke antenner av seg selv.

- Mye tyder på at brannene er påsatt. Disse containerne begynner jo ikke å brenne av seg selv. Vi jobber ut i fra at det er noen som fyrer opp containerne. Men om det er en eller flere som går rundt og tenner på, vet vi ikke, sier Håkestad.

Ingen er pågrepet

Ingen er til nå pågrepet for ildspåsettelse for noen av de sju forholdene, men politiet prioriterer saken høyt. De antar at det er en eller flere ungdomsforbrytere som tenner på søppelcontainerne.

- Om dette er snakk om noen som lar seg trigge av spenningen som nødetatene bidrar med når de rykker ut, eller om dette er et skrik om hjelp, vet vi ikke. Vi jobber i alle fall med samtlige branner samlet. Og er selvfølgelig bekymret når det har vært så mange branner på kort tid, i et avgrenset område, der alle brannene trolig er påsatt, sier politiavdelingslederen.

Redde beboere

Håkestad sier at containerbranner er en ting. Men når det blir satt fyr på søppel i en kjeller i en boligblokk, hvor det bor svært mange mennesker, er det noe helt annet.

- Brannen i natt avviker fra de tidligere brannene. Det er litt drastisk når man går inn i et bygg og tenner på søppel, i forhold til å tenne på en container som står ute og som ikke kan utgjøre så store skade - så sant den ikke står inntil en husvegg. Det gjør denne brannen til langt mer alvorlig enn de andre, sier avdelingslederen.

Brannen natt til tirsdag startet i et kombinert søppel- og lagerrom i en blokk hvor det bor mange beboere. Selv om brannen ble slukket ganske raskt, var det mye røyk og styr da nødetatene rykket ut. Det førte også til at beboerne på Fjell ble urolige.

- Med så mange branner etter hverandre er det klart at noen blir urolige og lurer på hva som skjer, sier Håkestad.

Utfordrende for politiet

Han forteller at det er ekstra utfordrende å jobbe med disse sakene, da de har få spor å gå etter.

Politiet kommer alltid til kalde åsted, det er ingen umiddelbare spor og det er heller ingen observasjoner rundt brannene. I tillegg er det eller ikke flom av tips i disse sakene.

- Her vi må jobbe på en litt annen måte enn i andre saker. Vi vil se om det er noen felles tråder i alle disse brannene. Vi håper og tror at vi kommer til bunns i dette, avslutter Håkestad.

Har du tips i saken? Ta kontakt med politiet på 02800

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag