Gå til sidens hovedinnhold

Politiet fylte opp arresten: – Fy fader, for en natt!

Politiet måtte til lørdag sett seg nødt til å bortvise 44 personer som ikke har klart å oppføre seg på Romerike.

(Romerikes Blad): 32 to av disse ble bortvist i forbindelse med Byfesten i Lillestrøm.

– Fy fader, for en natt! forteller operasjonsleder i Romerike politidistrikt, Petter Olausson, da rb.no snakker med han tidlig lørdag morgen.

– Det dreier seg selvfølgelig om fyll, bråk, offentlig urinering og slike ting. Bare i Lillestrøm har vi bortvist 32 personer. 13 av disse har vi satt i arresten, noe som i det minste vil resultere i noen kroner til statskassa, opplyser Olausson som forteller at det var flere som sto i fare for å tilbringe natta på politistasjonen.

– Vi hadde ikke plass til flere, sier han.

– Synes dette var mye
Operasjonsleder Olausson forteller at han synes 32 bortviste mennesker i løpet av en natt, er i overkant mange.

– Det er sommer og Byfest, men jeg synes dette var mye. Jeg har jobbet under Byfesten tidligere, og kan ikke huske at det har vært like hektisk da, sier han.

I tillegg til de 32 bortvisningene i Lillestrøm, er fem personer bortvist fra Puls-festivalen på Eidsvoll og sju personer bortvist fra Jessheim sentrum i løpet av natta.

– Skreik i nabolaget
Som om ikke politiet fra før av hadde nok å henge fingrene i, har det vært noen andre hendelser politiet har sett seg nødt til å rykke ut på.

På morgenkvisten måtte de blant annet lete etter en elg på Kløfta.

– Toget kjørte på to elg. En av dem døde med en gang, mens vi må prøve å finne den siste elgen som er skadet, sier Olausson.

Politiet har også anmeldt en mann for skadeverk, etter at de fikk meldinger om en mann som gikk og skreik i Aulifeltet i Nes.

– 04.15 fikk vi melding om en mann som gikk og skreik i nabolaget. Vi fant en bil med knust rute på Auli stasjon. Vi startet søk med hunder, og fant mannen på Haga stasjon. Han anmeldes for skadeverk, opplyser Olausson.

Forholdet gjelder en 23 år gammel mann bosatt i Nes.

Tidligere på kvelden fikk politiet hjelp til å ta en fyllekjører.

– Klokka 22.30 fredag kveld fikk vi melding om fyllekjøring på Sand i Ullensaker. Der hadde publikum selv holdt på mannen som kjørte i ruset tilstand. Mannen, en 19-åring fra Nannestad, hadde en promille på over 1, og var også påvirket av andre stoffer, sier operasjonslederen.

Les flere saker fra Romerikes Blad!

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken