RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet går ut med bilde av drapsoffer

Politiet gikk onsdag ut med bilde av kvinnen som tirsdag ble funnet drept på Hamar. Politiet er svært interessert i å få opplysninger fra personer som har vært i området Stormyra eller rundt Maxi Storsenter der kvinnen ble funnet drept.
Politiet gikk onsdag ut med bilde av kvinnen som tirsdag ble funnet drept på Hamar. Politiet er svært interessert i å få opplysninger fra personer som har vært i området Stormyra eller rundt Maxi Storsenter der kvinnen ble funnet drept. Foto: Politiet
Sist oppdatert:
Kvinnen som ble funnet død på Hamar tirsdag, kan ha blitt drept med kniv. Politiet går ut med et bilde av henne i håp om at det skal føre til tips fra publikum.

Den drepte kvinnen er 27 år gammel og asylsøker fra Afghanistan, ifølge Hedmark politidistrikt. Sammen med nær familie bodde hun på Hamar statlige mottak Ormseter. Påtaleleder Rolf Thoresen vil ikke gå nærmere inn på kvinnens identitet eller personlige relasjoner før alle hennes pårørende er informert.

Politiet undersøker om drapet henger sammen med kvinnens sosiale situasjon.

– Dette er aspekter som selvfølgelig er sentrale i den videre delen av etterforskningen. Vi har så langt ingen mistenkte i saken, sier Thoresen til NTB.

Drapsalarmen gikk på Hamar tirsdag ettermiddag, da den 27 år gamle kvinnen ble funnet drept bak en nedlagt butikk. Ved nå å gå ut med bilde av kvinnen, håper Thoresen på flere tips fra publikum som kan bringe etterforskerne nærmere et svar på hva som skjedde med henne.

– Vi er spesielt interessert i hennes bevegelser tirsdag før klokka 13.30, sier Thoresen.

Trolig knivdrept
Mye tyder på at kvinnen ble drept med kniv. Thoresen bekrefter at hun var påført skader da hun ble funnet død ved Maxi Storsenter klokken 13.30 tirsdag. Skadene kan være forenlige med at hun ble drept med et stikkvåpen.

– Det er en mulighet, men vi kan ikke bekrefte noe før vi er helt sikre, sier Thoresen. Politiet antar også at kvinnen ble drept samme dag som hun ble funnet, antakelig bare noen få timer før meldingen om likefunnet.

Det er dessuten funnet en kniv ikke langt fra stedet der kvinnen ble funnet død, slik mediene rapporterte tirsdag. Thoresen understreker at politiet verken kan konkludere med dødsårsak eller om hva som var drapsvåpenet før den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger.

– Vi er ennå ikke ferdige med våre undersøkelser på stedet der hun ble funnet. Det er svært tidkrevende arbeid, sier han.

Etterlyser vitner
I tillegg til å saumfare funnstedet og omkringliggende områder, jobber politiet framover med å samle inn elektroniske beviser, i form av teledata og eventuelle betalingsdata, samt bilde og opptak fra overvåkingskameraer i området.

– Vi driver også med avhør av vitner, og har satt alle tilgjengelige ressurser på informasjonsinnhenting, sier Thoresen.

Politiet ber spesielt om opplysninger fra personer som har vært i området Stormyra eller rundt Maxi Storsenter tirsdag 28. oktober som kan ha gjort observasjoner av kvinnen og eventuelle personer hun var sammen med.

Den døde kvinnen har mørkt hår, hun hadde på seg bukser med svarte og hvite langsgående striper og en hvit halvlang jakke. Jakka har hette med pelskant. Hun hadde mørke støvler med pelskant og hadde med seg en sort veske, opplyser Hedmark politidistrikt. (©NTB)

Tips og opplysninger kan gis på telefon 40 60 28 00 eller epost tips-hedmark@politiet.no (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere