*Nettavisen* Nyheter.

Politiet: Gjerningsmannen i Denver handlet alene

Denver (NTB-Reuters-AFP): Amerikansk politi sier de er sikre på at mannen som skjøt rundt seg i en kinosal i Denver i Colorado natt til fredag amerikansk tid, handlet alene.

20.07.12 21:04

- Vi er ikke på utkikk etter noen andre mistenkte, vi er overbevist om at han handlet alene, sa sjefen for Colorado-politiet, Dan Oates, på en pressekonferanse fredag.

Mannen som er mistenkt for å stå bak kinoskytingen i USA, er 24 år gamle James Eagen Holmes. Ifølge politiet er han ikke tidligere straffedømt. Det eneste han har på rullebladet, er en fartsbot.

- 71 mennesker ble skutt, av dem er tolv døde. To personer døde på sykehuset, og resten døde inne i kinosalen. Totalt er 59 personer skadd, flere av dem alvorlig. Enkelte av skuddene gikk gjennom veggen og inn i en kinosal ved siden av, og minst én person ble skutt gjennom veggen. De skadde er blitt fraktet til seks forskjellige sykehus, sa politisjef Oates.

Av frykt for eksplosiver, ble parkeringsplassen ved kinoen evakuert, og politiet undersøkte alle biler på stedet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.