Flere kilder bekrefter overfor VG at politiet beslagla det kostbare litografiet «Selvportrett med knokkel» da politiet ransaket Gjermund Cappelens bolig 19. desember i fjor. Det er NTB som gjengir VG.

Kunstsamleren som solgte Cappelen bildet, fortviler:

- Jeg skulle aldri solgt bildet til ham. Jeg trodde han drev med bilsalg, og ikke med narkotika, sier kunstsamleren til avisen.

Cappelen hentet bildet hos kunstsamleren noen dager før ransakelsen og skulle ifølge VG selge bildet videre til en potensiell kunde.

- Jeg hadde vært i dialog med ham om å selge ham bildet siden september. Cappelen hadde betalt meg i delbetalinger, og i desember fikk han ta bildet med seg. Jeg forsto det slik at han hadde en kjøper som ville se på det, sier kunstsamleren.

47-åringen har anklaget den korrupsjonssiktede spaneren og politilederen Eirik Jensen for å ha bidratt i en årrekke med å innføre hasj til Norge. Både han og Jensen har tjent store summer på narkotikasmuglingen, hevder han. Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen avviser påstandene på det sterkeste og betegner dem som uhyrlige.

Politiet har i kjølvannet av opprullingen av narkotikasaken beslaglagt nær et halvt tonn med hasj og flere millioner kroner. Cappelen har selv snakket på seg innførsel av minst 20 tonn hasj de siste årene.

Ifølge VG sier kunstsamlere at det aktuelle Munch-litografiet har en verdi på mellom 300.000 og 1 million kroner, avhengig av hvilken stand bildet er i. Bildet er ifølge avisens kunstanmelder Lars Elton et av kunstnerens mest kjente selvportretter. (NTB)