RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet glemte volds-ofre

TYDELIGE SPOR: Romerikes Blad møtte voldsofrene noen dager etter episoden skjedde. Da var de fortsatt tydelig preget av det som hadde skjedd.
TYDELIGE SPOR: Romerikes Blad møtte voldsofrene noen dager etter episoden skjedde. Da var de fortsatt tydelig preget av det som hadde skjedd. Foto: Tom Gustavsen (ROMERIKES BLAD)
Sist oppdatert:
Kim André (22) og Frode (28) ble banket opp med peiskost.

Kim André Haugen (22) og Frode Skedsmo (28) ble brutalt banket opp i august i fjor, skriver Romerikes Blad.

Voldsofrene klaget da saken ble henlagt. Men politiet glemte å behandle klagen. Nå er det for seint.

Gjerningspersonene – som blant annet skal ha brukt en peiskost – innrømmet deler av volden i avhør få dager etter episioden.

– De tre erkjenner det meste. Og vi anser nå saken mer eller mindre som oppklart. Det er viktig, for dette er en alvorlig sak, uttalte politiførstebetjent Espen Sandvold ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor kort tid etter saken ble kjent.

Henlagt på bevisets stilling
Til tross for den angivelige innrømmelsen fra gjerningspersonene, ble saken henlagt på bevisets stilling da den ble sendt til politijuristen.

Voldsofrene – som ble påført både brudd i ryggen og ødeleggelser på øyet i forbindelse med voldsepisoden – reagerte på henleggelsen og anket saken.

Det resulterte i nok et slag i ansiktet for de to. Klagen på henleggelsen – som skal avgjøres av statsadvokaten innen tre måneder – ble nemlig liggende på Romerike.

Det er lokalavisen Eidsvoll Ullensaker Blad som først fortalte om den dramatiske utviklingen i saken.

– Det skjedde en glipp
– Det skjedde en glipp. Saken ble glemt og ble aldri sendt videre til statsadvokaten, forteller politiadvokat Bjørn Arne Tronier i Romerike politidistrikt.

– Hva innebærer det?

– Det betyr at vi ikke får gjort noe mer med saken. Fristen på tre måneder er absolutt, av hensyn til mistenkte i saken, forteller Tronier.

– Men plikter dere ikke å behandle en slik klage?

– I utgangspunktet gjør vi det, men her har det som nevnt skjedd en glipp. Og glipper kan skje. Vi har vært under et voldsomt arbeidspress, sier Tronier.

– Erkjennelse ikke alltid nok
Guttene har imidlertid fortsatt en mulighet. Dersom de angivelige gjerningspersonene var formelt siktet i saken, finnes det ikke noen tremånedersfrist. Det er derfor sendt en klage til statsadvokaten, som skal avgjøre hva som har vært tilfelle i denne saken.

– Dere må jo kunne vite om personer har vært siktet i en sak?

– Nå blir det opp til statsadvokaten å avgjøre, så det ønsker jeg ikke å si noe mer om.

– Tre personer skal ha erkjent det meste av volden i et avhør kun dager etter episoden skjedde. Hvordan kan det da ende med en henleggelse?

– Jeg kjenner ikke denne saken i detalj, så det er vanskelig å svare på. Men det er ikke alltid nok med en erkjennelse. Denne erkjennelsen må samsvare med jussen, sier Tronier.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere