Thorsen sto bak en politisperring og ble beskyttet av politifolk med skjold.

– Politiet er på stedet for å verne om ytringsfriheten, samt påser at ro, orden og sikkerhet opprettholdes, skriver politiet på Twitter.

– Det har så langt vært tilløp til litt uro under markeringen. Motdemonstranter har kastet diverse frukt/grønt mot den lovlige markeringen, ifølge politiet.

Stort oppmøte blant motdemonstranter

Stopp islamiseringen av Norge (Sian) hadde fått tillatelse av Bymiljøetaten til å holde demonstrasjonen og ble som ventet møtt av motdemonstranter fra den politiske venstresiden.

Gruppene ble holdt atskilt av metallgjerder, og levende bilder fra stedet viste at motdemonstrantene var i overveldende flertall. Thoresen gikk i sin tale til frontalangrep på islam, men slet med å overdøve bråket fra motdemonstrantene.

Ifølge VG opplyser operasjonsleder Tore Solberg til dem ved 13.30-tiden, omkring en halvtime inn i markeringen, at talerne fra SIAN er evakuert.

– Det ble kastet gjenstander som gjorde at sikkerheten til de fremmøtte ble for farlig

«Ingen rasister i våre gater», sto det på en plakat motdemonstrantene holdt opp.

Bekymret for sikkerheten

Bydelsutvalget i bydel Søndre Nordstrand var på forhånd bekymret for sikkerheten og smittesituasjonen i forbindelse med Sians markering.

Organisasjonen Sian skriver om seg selv at den har som formål er «å motarbeide, stoppe og reversere islamiseringen av Norge.»

Politiet meldte på 13.47 Twitter at demonstrasjonen var avsluttet. Ingen personer er meldt skadet. Ingen er heller pågrepet.

- Politiet måtte gripe inn for å opprettholde ro og orden på stedet.

Les også: Sian-leder pågrepet for å ha sprayet gutt i ansiktet

Les også: Minst én person koronasmittet etter antirasistisk demonstrasjon i København