*Nettavisen* Nyheter.

Politiet håper å avhøre Bjørkelangen-sjåfør fredag

Foto: Anita Jacobsen (Indre.no)

Mannen som kjørte på to jenter i en hestevogn i Aurskog-Høland lørdag, er ennå ikke i stand til å avhøres. Politiet håper å kunne foreta avhør fredag.

Bjørkelangen (NTB): - Han er absolutt ikke i form til å avhøres om dette nå. Vi står i nær kontakt med hans forsvarer og håper at han kan avhøres i løpet av uken, kanskje på fredag, sier lensmann Svein Engen i Aurskog-Høland til NTB.

Mannen får hjelp av kommunens kriseteam etter at han lørdag kjørte på sulkyen som Tiril Alette Huser Bølge (11) og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) satt i langs fylkesvei 229. Jentene døde av skadene.

Tekniske undersøkelser
Etterforskningen så langt er konsentrert om vitneavhør og tekniske undersøkelser av bilen.

- Vi har avhørt seks vitner og sendt bilen til undersøkelse hos biltilsynet på Jessheim. Vi samler nå alle opplysninger som ble tatt på ulykkesstedet, sier Engen.

Det vil ta en tid før blodprøvene som ble tatt av sjåføren etter ulykken er klare, men politiet har ingen mistanke om at det har vært promille involvert i forbindelse med ulykken.

Minnestund
Statens vegvesen er også involvert i undersøkelsene på stedet, mens Statens havarikommisjon for transport opplyser til NTB at de ikke vil ta opp saken ettersom det ikke er tungtrafikk involvert.

- Saken er såpass spesiell at vi har vurdert det slik at den er utenfor varslingskriteriene våre, sier avdelingsdirektør Rolf Mellum.

Ulykken skjedde på fylkesvei 229, rundt fire kilometer sør for Bjørkelangen i 14.30-tiden lørdag. Påkjørselen skjedde bakfra.

Mandag morgen var det minnestunder på skolene til de to omkomne jentene. 11-åringen gikk på skole i Nes, mens 13-åringen gikk på skole i Bjørkelangen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.