Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet har gjort funn i elv i Skien

En dykker tok med seg et seil under vann, som ble festet rundt gjenstanden før den ble trukket opp av en kranbil som sto ved Langbryggene i Skien. Seilet så tungt ut og ble heist opp med stor forsiktighet.
En dykker tok med seg et seil under vann, som ble festet rundt gjenstanden før den ble trukket opp av en kranbil som sto ved Langbryggene i Skien. Seilet så tungt ut og ble heist opp med stor forsiktighet. Foto: Foto: Ørnulf Holen
Sist oppdatert:
Politiet har hentet opp en gjenstand fra Skienselva som de mener kan ha sammenheng med drapet på Kari Grønnestad (56). Kriminalteknikere vil undersøke gjenstanden videre.

En dykker tok med seg et seil under vann, som ble festet rundt gjenstanden før den ble trukket opp av en kranbil som sto ved Langbryggene i Skien. Seilet så tungt ut og ble heist opp med stor forsiktighet.

– Funnet kan være av interesse for etterforskningen. Politiet vet ikke ennå hva funnet består i og hva det innebærer. Vi er generelt forsiktige når vi jobber med gjenstander som kan ha betydning i en drapsetterforskning, sier politiadvokat Guro Siljan i Telemark politidistrikt til NTB.

Politiets kriminalteknikere vil undersøke om gjenstanden kan settes i sammenheng med drapsetterforskningen.

Siktet for drap på moren

Søndag aksjonerte politiet mot leiligheten til Grønnestads datter (31) og hennes samboer (34) i Hjellen i Skien sentrum. Samme dag ble datteren pågrepet og siktet for forsettlig drap på moren. Hennes samboer ble siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse. Årsaken til pågripelsen var at Telemark politidistrikt hadde fått ny og substansiell informasjon om Grønnestads forsvinning.

Den siktede 31 år gamle kvinnen erkjenner ikke straffskyld, understreker hennes forsvarer, advokat Bjørn Nærum.

– Hun begjærer seg løslatt. Jeg skal drøfte fengslingskjennelsen med henne nå i kveld, så få vi se om vi vil gå videre og anke den, sier forsvareren tirsdag.

Nekter straffskyld

Den siktede 34-åringen skulle egentlig løslates tirsdag ettermiddag, men politiet anket løslatelsen og fikk medhold i kravet om oppsettende virkning. Han blir derfor ikke løslatt nå.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Og det er ikke uten tilfredsstillelse vi fastslår at retten er enig med ham i at han ikke har hatt noen befatning med dette. Han regner med å bli raskt sjekket ut av saken, sier 34-åringens forsvarer, advokat Tollef Skobba, til NTB.

Lette etter moren

Boligen til samboerparet i Skien sentrum er antakelig det siste stedet Grønnestad ble sett i live, og anses som sentral i etterforskningen. Hun skal ha besøkt datteren den kvelden hun forsvant.

Ifølge Telemarksavisa ble Grønnestad etterlyst med navn og bilde i 2012 etter at hun forsvant sporløst da hun skulle ta bussen hjem fra Skien sentrum til Bølehøgda.

Avisen er kjent med at den siktede kvinnen deltok aktivt i letingen etter moren. Kvinnen er også den siste som har sett Grønnestad i live av dem som politiet har snakket med i forbindelse med søket. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!