*Nettavisen* Nyheter.

Politiet har gjort likfunn

25.05.13 07:48

(ta.no): Politiet har fredag kveld gjort funn av et lik i Porsgrunn, skriver TA.no

Det knyttes opp mot den pågaende drappsaken der Magne Sigmund Hanssen (64) er meldt savnet.

Funnet ble gjort i Gunneklevfjorden ved Frednesbrua i Porsgrunn.

- En turgåer meldte ifra om likfunnet til politiet klokken 17.11 fredag kveld, og politiet har vært på stedet, bekrefter politiadvokat Jon Borgen til TA.

Turgåeren hadde reagert etter å ha funnet noe mistenkelig pakket i plast.

- Den avdøde er ikke identifisert, men vi knytter dette opp mot drapssaken der Magne Sigmund Hanssen ble meldt savnet 10.mai 2013. men før liket er identifisert kan vi ikke si dette med sikkerhet, sier Borgen.

- Tatt av strømmen
En 30-årig rumener er siktet for forsettlig drap på den 64 år gamle mannen fra Skien. Han meldte seg selv til politiet, og politiet har de siste dagene gjort søk etter den antatt drepte i Skienselva.

- Både stedet han er funnet og tiden det skjer på passer, det samme gjør emballasjen liket var pakket inn i, sier Borgen, og peker på at rumeneren har forklart at han dumpet et innpakket lik et stykke lenger opp i elva. — Elva er veldig stri nå, så vi tror liket kan ha blitt tatt av strømmen og blitt fraktet nedover, sier Borgen.

Liket vil bli sendt til obduksjon og identifisering ved Rettsmedisinsk institutt.

Trolig gjennombrudd i drapssak
64-åringen har vært savnet siden 10. mai. Allerede i april tok familien kontakt med politiet med en bekymringsmelding.

Borgen sier likfunnet er et gjennombrudd i drapssaken. Rumeneren har forklart seg om motivet for drapet, men politiet vil ikke gi opplysninger om dette i frykt for at det kan påvirke andre vitners forklaringer. - Men vi kan si så mye som at det er en relasjon mellom de to, og at det ikke er snakk om en drapssak med et tilfeldig offer, uttalte Borgen til NTB tirsdag.

Liket vil nå bli sendt til obduksjon og identifisering ved Rettsmedisinsk institutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.