Politiet har hentet hunden som drepte katten Opus

Hunden som drepte katten Opus er en snart fire år gammel Alaska huskey. Nå har politiet besluttet å ta hunden i midlertidig forvaring. Foto: Emil Weatherhead Breistein (Bergensavisen)

Hunden som drepte katten Opus er en snart fire år gammel Alaska huskey. Nå har politiet besluttet å ta hunden i midlertidig forvaring. Foto: Emil Weatherhead Breistein (Bergensavisen)

Denne huskyen drepte katten Opus på fredag. Nå er eieren fratatt hunden.

02.07.15 07:46

(Bergensavisen): Fredag satt Janne Knutsen og ektemannen Knut Serigstad i hagen sin på Kronstad. Foran dem på gresset gikk katten Opus i løpestreng, en rasekatt av typen Maine Coon.

Les også: Katten Opus drept av løs hund rett foran øynene på Janne

Drept i egen hage

– Plutselig kom det en stor, sort hund byksende inn i hagen. Den var helt lydløs. Så gikk den rett i nakken på Opus og hugget til, forteller Knutsen.

Katten ble liggende livløs på gresset. Livet sto ikke til å redde.

Etter at politiet ble varslet om saken har de opprettet straffesak. Tirsdag ble det vedtatt å ta hunden i midlertidig forvaring. I brevet får eieren forhåndsvarsel om vedtak om omplassering/avliving.

Hunden vil bli midlertidig plassert hos Fant på Nesttun. Hundeeieren må ta utgiftene.

Saken vil bli utredet forvaltningsrettslig slik at politiet kan ta stilling til om det skal fattes vedtak om omplassering eller avliving av hunden, skriver politiinspektør Jan Grahl-Madsen i brevet.

Les også: Her er hunden som drepte katten Opus

Klikk på bildet for å forstørre.

DREPT: Katten Opus ble angrepet i sin egen hage av huskyen. – Den gikk rett i nakken på Opus og hugget til. Alt var over i løpet av bare få sekunder, forteller eier Janne Knutsen. Foto: Privat/Linda Nilsen (Bergensavisen)


Lettet

– Vi er veldig takknemlig for at politiet tok saken alvorlig, sier Knutsen.

Hun sier avgjørelsen er en stor lettelse for hele nabolaget.

– Mange her har vært redd for å treffe på hunden.

Sterkt jaktinstinkt

BA var mandag i kontakt med hundeeieren.

Han fortalte da at det var en snart fire år gammel Alaska husky som gikk til angrep.

– Låsen på båndet knakk da vi var på tur i Leaparken, og hunden satte av gårde. Den fikk umiddelbart ferten av katten og fulgte instinktet. Da lyster ikke hunder av den rasen på innkalling, hevdet hundeeieren.

Han avviste at huskyer er en farlig rase:

– Min hund er ikke farlig, verken for barn eller voksne. Jeg går turer i byfjellene hver eneste dag, og mange barn er borte og klapper den. Det er helt ufarlig.

Hundeeieren ønsket ikke å snakke med BA onsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her er låsen på båndet. På bildet ser du at tappen er knukket av. - Det var dette som gjorde at hunden stakk av, sier husky-eieren. Foto: Emil Weatherhead Breistein (Bergensavisen)


Dette sier loven

Ifølge hundelovens § 18 bør en hund som ved ensidig angrep har vesentlig skadet andre husdyr, medregnet andre hunder, normalt avlives hvis dyrets eier ber om det.

En hund som har gått ulovlig løs eller uten godt nok tilsyn, etter at politiet har gitt hundeholderen mer enn én skriftlig advarsel i løpet av de siste tre år, kan avlives eller omplasseres av politiet.

Dette gjelder uten hensyn til om advarselen gjelder samme hund. Vedtaket kan omfatte alle de hunder som hundeholderen har hånd om. Advarselen regnes ikke som enkeltvedtak.

Les flere saker fra BA her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.