RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IDENTIFISERT: Seksjonssjef Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt forteller at den drepte er en norsk-vietnamesisk mann i 40-årene, fra Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
IDENTIFISERT: Seksjonssjef Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt forteller at den drepte er en norsk-vietnamesisk mann i 40-årene, fra Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Politiet har identifisert drapsoffer i Oslo

Sist oppdatert:
Politiet i Oslo innledet drapsetterforskning etter at en norsk-vietnamesisk mann ble funnet død i en bil i et parkeringshus på Grønland natt til tirsdag. Ingen er så langt pågrepet i saken.

– Vi hadde tidligere i dag god grunn til å tro at det er en norsk-vietnamesisk mann i 40-årene, hjemmehørende i Oslo, som ble funnet drept. Nå er dette bekreftet, sier seksjonssjef Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB tirsdag kveld.

Hun opplyser at mannens familie og pårørende ble varslet allerede da politiet trodde de visste hvem som var drept.

– Men vi går ikke ut med ytterligere detaljer nå, sier Metlid.

Etterforskes som drap

Det var i 1-tiden natt til tirsdag at politiet fikk melding om en livløs mann i P-huset i Smalgangen på Grønland Torg. Metlid opplyser at en vekter fant mannen «i tilknytning» til en BMW-modell i parkeringshuset, men ønsker ikke å utdype dette nærmere.

– Vi får den foreløpige obduksjonsrapporten onsdag, men det er klart at dette er en drapssak med en ukjent eller flere ukjente gjerningspersoner, sier hun. Dødsfallet etterforskes som drap på bakgrunn av omstendigheter på stedet og observasjoner.

Kjenning av politiet

Politiet har innledet ordinær drapsetterforskning, og de jobber tirsdag kveld ut fra flere konkrete teorier.

– Vi er i gang med flere avhør, og vi går også gjennom bilder fra overvåkingskamera, elektroniske spor og innhenter informasjon, sier Metlid.

Hun opplyser at de har snakket med folk i området og gjort vitneavhør av mannens omgangskrets.

Den drepte mannen er kjent av politiet fra tidligere forhold.

– Det er viktig for politiet å se om det er informasjon rundt ham eller historikk knyttet til ham som kan si noe om saken, men vi har så langt ikke konkludert med noe, sier hun.

Etterlyser tips

Politiet har fått inn flere tips i saken, men ønsker fortsatt flere tips og informasjon om hva som kan ha skjedd i parkeringshuset på Grønland.

– Vi er særlig interessert i observasjoner i parkeringshuset, enten biler eller personer. Hvis noen har kjørt inn i parkeringshuset mellom klokken 22.30 mandag og klokken 1 natt til tirsdag er det viktig at de kontakter politiet, slik at vi eventuelt kan sjekke vedkommende ut av saken, sier Metlid.

Hun ber alle som har gjort observasjoner eller vært i parkeringshuset i det aktuelle tidsrommet, om å kontakte politiet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere