*Nettavisen* Nyheter.

Politiet har identifisert liket fra Smutthullet

OVERLEVERTE LIK: Representanter fra et begravelsesbyrå og politiet henter på kaia i Båtsfjord liket som ble fanget opp av reketråleren Remøy i Barentshavet. Foto: Inge Wahl / NTB scanpix

Ved hjelp av fingeravtrykk fra avkuttet hånd har politiet klart å identifisere liket fra Smutthullet i Barentshavet.

02.05.19 10:59

Det skriver Dagbladet.

- Vi kan nå bekrefte at vi har identifisert det ukjente liket, sier Ståle Luther, seksjonsleder for etterforskning i Troms politidistrikt, til Dagbladet.

Den døde skal være utenlandsk statsborger, og politiet har ikke kommet i kontakt med pårørende ennå.

Tidligere i april ble en død person funnet i trålen på den norske fiskebåten Remøy, fra Fosnavåg på Sunnmøre, i Barentshavet. Skipper Kjetil Ervik sa da til Fiskeribladet at det var en svært ubehagelig opplevelse for dem som arbeidet på dekk.

– Da vi dro inn trålen, oppdaget vi at det lå noe langt framme på trålen, og vi trodde først det var noe oljeklær. Men vi innså raskt at det også var noe inni oljeklærne, sier Ervik.

Liket bar preg av å ha ligget i vannet en stund, og var delvis i oppløsning. Fiskebåten fraktet liket til Tromsø slik at det kunne obduseres.

Smutthullet er et over 60.000 kvadratkilometer stort internasjonalt havområde i Barentshavet som grenser til norsk og russisk økonomisk sone, samt mot fiskevernsonen ved Svalbard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.