Onsdag ble det kjent at 68 år gamle Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober 2018. Politiets hovedteori er at hun ble kidnappet fra sitt hjem på Lørenskog den morgenen eller formiddagen.

I huset ble det funnet en skrevet beskjed med krav om løsepenger og trusler om at Hagen ville bli skadet hvis politiet ble koblet inn.

Det har siden da ikke kommet livstegn fra kvinnen. Det har vært digital kontakt med kidnappere. Hittil har politiet rådet familien til ikke å betale løsepenger.

Det sa politiet under pressekonferansen på Lillestrøm onsdag formiddag.

Politiet har også valgt å holde en lav profil frem til nå, men har nå valgt å gå ut offentlig i håp om at publikum har viktig informasjon.

Les mer om kidnappingen: Politiet mener kona til en av Norges rikeste er kidnappet

Les også: Kidnappingssaken: Gift med en av Norges rikeste

Politiet ber om informasjon fra personer som eventuelt kan ha sett noe i området ved Sloraveien på Lørenskog 31. oktober.

Nasjonalt varsel

Samtidig med offentliggjøringen av den pågående etterforskningen, sa politiet at det er sendt ut varsel om at andre velstående familier kan være utsatt.

Til Aftenposten sier Brøsk at det er en fare for at også andre kan bli kidnappet.

– Jeg kan ikke stå her og utelukke det. Hvis man ser utover Norges grenser, så ser vi at det har vært flere tilfeller av lignende karakter, sier Brøsk.

Han bekrefter at det er blitt sendt ut nasjonal varsel til de andre politidistriktene i Norge om dette i kjølvannet av saken.


Rådet til ikke å betale

Politiinspektør Brøske sier at politiet har rådet familien til ikke å betale løsepenger, og at rådet er gitt på bakgrunn av andre tilsvarende saker, uten at Brøske vil utdype dette.

- På bakgrunn av tidligere saker har vi rådet familien til dette. Det er familien som bestemmer dette, men vi har gitt råd, sa han.

Brøske sier at politiet etterforsker flere hypoteser og hovedhypotesen er at Hagen har blitt kidnappet fra sitt hjem 31. oktober om morgenen eller formiddagen.

Ikke livstegn

Det har ikke vært livstegn fra Hagen siden hun forsvant. Kidnapperne har holdt kontakt gjennom en digital plattform og det er ikke gitt opplysninger som hverken bekrefter eller avkrefter om Hagen fremdeles lever.

Brøske sier at ting i saken tyder på at man står overfor profesjonelle.

Politiinspektøren sier at det har blitt fremsatt krav om løsepenger i kryptovaluta, og trusler om hva som vil skje med Hagen hvis ikke kravet blir innfridd.

Stor etterforskning

Politiinspektør Brøske sier at saken har blitt etterforsket med store ressurser i flere måneder.

Både Økokrim, Kripos, Europol, Interpol og andre norske nasjonale beredskapsressurser er involvert.

Hittil er ingen mistenkt i saken. Politiet vet heller ikke om Hagen befinner seg i Norge eller utenfor landets grenser.

Familien ønsker ikke å bli kontaktet i saken, men familiens advokat - Svein Holden - vil holde en pressekonferanse i Oslo klokka 14 onsdag.