RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet har kartlagt Breiviks liv skritt for skritt

Oslo (NTB): Kartleggingen av livet og bevegelsene til Anders Behring Breivik før 22. juli er så detaljert at politiet kan følge ham skritt for skritt i enkelte perioder.

Etterforskerne har så langt det har vært mulig forsøkt å kartlegge livet til Anders Behring Breivik fra han ble født i 1979 til han ble pågrepet kvelden 22. juli i fjor. Resultatet av meget omfattende informasjonsinnhenting, samt analyse og sammenholding av opplysninger, har gitt politiet mulighet til å følge nær sagt hver eneste bevegelse han har gjort på enkeltdager.

- Vi har dokumentert store deler av Breiviks liv, bekreftet leder Alf Nissen for analyseprosjektet i etterforskningen av terrorsaken.

- Ved å bryte ned all informasjon vi får inn til dens enkelte bestanddeler og mate dette inne i en database, kan vi senere hente ut alle momenter som knytter seg til et bestemt tidspunkt, sa Nissen da han fortalte Oslo tingrett om hvordan politiet har håndtert den enorme informasjonsmengden.

Han eksemplifiserte påstanden med å velge ut en tilfeldig dato i ukene før 22. juli og viste hvordan Breiviks elektroniske spor - fra GPS, mobiltelefoni, datalogger, banktransaksjoner og nettaktivitet - stemmer godt overens med opplysninger han selv har gitt i manifestet fra denne dagen, overvåkingsbilder og papirkvitteringer fra forskjellige butikker og minibanker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere