Politiet har lett etter voldtektsmann i ti år

Oslo (NTB): En mann som etterlot seg DNA under tre overgrep, hvorav to var voldtekter, er fortsatt på frifot ti år etter det første overgrepet.

Ti år etter den første overgrepssaken er mannen fremdeles på frifot, men politiet har ikke gitt opp å finne ham, skriver Dagsavisen.

Mannen har vært i politiets søkelys siden 2004. Da blottet han seg og onanerte foran unge jenter i Østmarka i Oslo. Politiet fikk DNA-testet sædrester fra mannen, men fikk ingen treff.

Fire år senere ble ei seks år gammel jente voldtatt i en hage på Romerike. DNA-testene ga treff på mannen fra 2004. Så i 2011 ble en 18 år gammel kvinne overfalt, dratt inn i et skogholt og voldtatt på Oppsal.

- Ikke minst av frykt for at han skal begå nye overgrep har vi brukt og bruker fremdeles store ressurser på denne saken, sier Lena Reif i Kripos til Dagsavisen.

Etter det siste overgrepet fikk politiet en detaljert beskrivelse av mannen fra offeret: Han snakket oslodialekt, hadde nordisk utseende, blå øyne, gule tenner, mørkt blondt hår, høye viker i hårfestet, halvskjegg og er vel 175 centimeter høy. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag