RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet har siktet Anders Behring Breivik

Foto: Privat
Sist oppdatert:
Risikerer lovens strengeste straff.

POLITIHUSET, OSLO (Nettavisen): Politiet holdt lørdag morgen pressekonferanse ved Politihuset i Oslo. Der kunngjorde de at de nå har tatt ut siktelse mot Anders Behring Breivik (32).

- Vi har siktet han for allmennfarlige forbrytelser, paragraf 147 a. Han er siktet for to forhold, bombeeksplosjonen i Regjeringskvartalet og drapene på Utøya, forteller visepolitimester Roger Andresen.

Og legger til:

- Dette anses som en terrorhandling som kan gi fengselsstraff på inntil 21 år.

Andresen bekrefter at det var politiets beredskapstropp som pågrep Breivik på Utøya fredag kveld.

- Vi bruker alle tilgjengelige ressurser, får støtte av forsvaret og er i gang med en etterforskning som kommer til å bli meget omfattende og langvarig. Bare de tekniske undersøkelsene kommer til å ta lang tid. Vi trenger tid til å få dette store puslespillet sammen, sier Andresen.

Han fortalte at 84 personer nå er bekreftet omkommet etter angrepet på Utøya. Det søkes fortsatt etter mennesker i vannet. Totalt 91 personer er bekreftet omkommet etter bombeeksplosjonen i Regjeringskvartalet og massakren på Utøya.

Andresen utelukker ikke at det kan bli funnet flere omkomne.

- Vi jobber fortsatt for å få full oversikt, og vi utelukker ikke at det kan bli funnet flere omkomne, sier han til Nettavisen.

Han vil ikke si noe om eventuelle funn etter at politiet har gått igjennom en adresse på Skøyen i Oslo, hvor Breivik har bodd sammen med sin mor, og gården hans på Åsta i Hedmark. Politiet vil heller ikke si noe om hva som har kommet fram i avhørene som har pågått i natt og fortsetter lørdag.

- Det jeg kan si er at den pågrepne sitter i avhør. Han er siktet for allmennfarlige forbrytelser i Oslo og på Utøya. Vi har pågrepet en gjerningsmann, men utelukker ikke at det kan være flere, sier Andresen.

Politiet oppfordrer folk som har videoopptak og bilder, som kan oppklare hva som har skjedd, om å levere dette til politiet.

Nettavisen oppdaterer saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere