RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet har sporet opp lekkasje i Utøya-saken

(Paul Weaver, Nettavisen)
Sist oppdatert:
Politiet ber om at en av bistandsadvokatene i Utøya-saken blir fjernet.

Oslo politidistrikt har i dag bedt Oslo tingrett om å tilbakekalle oppnevningen av en av bistandsadvokatene i saken. Politiet mener at vedkommende bistandsadvokat har utlevert taushetsbelagte straffesaksdokumenter til media.

Etter at nye dokumenter ble utlevert til bistandsadvokatene 3. februar ble det lagt inn sporbare tegn i dokumentene som tilkjennegir hvem som har fått disse utlevert. Hver enkelt bistandsadvokat fikk altså unike kopier av dokumentene i etterforskningen. Fra disse dokumentene ble det blant annet vist et bilde av Anders Behring Breivik tatt på Utøya like etter at han var arrestert.

Etter at dokumenter er omtalt og vist i media har politiet dermed kunnet påvise hvem som har lekket disse til media.

Politiadvokat Christian Hatlo har tidligere sagt til Nettavisen at lekkasjene har skapt problemer for politiet.

- Flere vitner har ikke ønsket å snakke med politiet fordi de med rette har fryktet at informasjonen skulle komme ut i media, sa Hatlo.

- Jeg synes det er ille at dokumenter er lekket til pressen, og jeg synes det er bra at dette nå er avdekket. Hvis dette stemmer er det mildt sagt uheldig. Det er et tillitsbrudd mellom klient og advokat, sier Siv Hallgren som er en av de koordinerende bistandsadvokatene i Utøya-saken.

- I en sak som denne, hvor så mange er involvert, så har man et ansvar som går langt utover egen klient. Dette går jo utover andre. At det er lekket i denne saken er ingen nyhet, og det er også andre lekkasjer i denne saken og det gjør det ikke noe bedre, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere