Gå til sidens hovedinnhold

Politiet har startet med avhør om brannen i Lærdal

Lærdalsøyri (NTB): Politiet har begynt å avhøre vitner etter brannen i Lærdal. De håper å kunne starte letingen etter spor i brannruinene mandag ettermiddag.

Avhørene vil fortsette de neste dagene. Regionlensmann Åge Løseth ber folk som var i området da brannen startet, om å ta kontakt med politiet og allerede nå notere ned stikkord.

Politiet har foreløpig ikke gått inn i brannruinene i jakten på tekniske spor.

- Jeg regner med at vi vil begynne i løpet av ettermiddagen. Vi kan ikke si sikkert hvor brannen startet, men vi har en klar oppfatning. Det er for tidlig å spekulere i brannårsak, vi utelukker ingenting, sier Løseth, som tror de vil finne fram til hvorfor brannen startet.

- Selv om det er veldig nedbrent der borte, er det ikke umulig å finne ut av brannårsaken. Vi har hentet inn den beste kompetansen på området. Dersom det er mulig å finne årsaken, skal vi klare det.

Løseth vil ikke kommentere hva som har kommet fram i avhør med beboerne fra huset der brannen trolig startet. Han legger imidlertid ikke skjul på at etterforskningen trolig vil bli langvarig. Fem etterforskere fra Kripos og åtte til ti lokale etterforskere deltar i arbeidet. (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv