– Vi heller mot at dette er en drapsetterforskning, sier politiinspektør Per Morten Sending i Sørøst politidistrikt til NTB på kvelden julaften.

Den døde ble obdusert julaften, og politiet har fått en muntlig tilbakemelding.

– Vi kan ikke si så mye fordi vi ikke har pågrepet noen gjerningsperson, sier politiinspektøren.

Trolig ikke tilfeldig offer

Ifølge NRK er politiets mistanke om at de har med et drap å gjøre, styrket som følge av undersøkelser på åstedet, tekniske undersøkelser og vitneavhør.

De tror ikke mannen var et tilfeldig offer.

– Ingenting tyder på at folk bør være redde. Vi jobber ut ifra en teori om at det ikke var en ren tilfeldighet at gjerningspersonen var der vedkommende var, sier Sending til NRK.

Til Dagbladet sier han at det ikke tyder på at det var snakk om et ran.

Ifølge TV 2 ble området ved funnstedet undersøkt med metalldetektor tirsdag.

Hørte høyt smell

Mannen ble funnet av det politiet ser på som tilfeldig forbipasserende ved en trafikkert vei ved Loe Bruk i Hokksund sentrum klokken 19.37 mandag. Han ble funnet med skader og ble behandlet av helsepersonell, men ble erklært død på stedet klokken 20.24.

Til Drammens Tidende forteller to naboer, et eldre ektepar, at de hørte et høyt smell fra stedet der mannen ble funnet død mandag kveld.

– Vi trodde først det var noen som hadde skutt opp en nyttårsrakett, men skjønte at noe alvorlig hadde skjedd da flere biler stoppet, og noen startet hjertekompresjon på en mann som lå på bakken, sier kvinnen.

Gikk tur med hunden

Mannen hadde vært ute og gått tur med hunden og har trolig vært innom Coop Extra i Hokksund for å hente en pakke litt etter klokken 19.

Politiadvokat Ann Iren Svane Mathisen har tidligere opplyst til NTB at de ikke etterforsker saken som en påkjørsel.

– Avdøde ble funnet ved en trafikkert vei, og i den forbindelse ønsker vi å komme i kontakt med biler som har dashbordkamera som kan ha opptak fra stedet. I og med at dette skjedde i nærheten av en vei, kan det være interessant for oss, sa Mathisen mandag.

Den avdødes pårørende er varslet. Kripos er koblet inn i etterforskningen.