Gå til sidens hovedinnhold

Politiet henla alvorlige voldssaker mot drapssiktet

Den drepte Renate Strand Normann leverte to anmeldelser om vold. Begge ble henlagt av politiet.

Det melder TV 2 på fredag.

Politiet har siktet en mann for drapet på Renate Strand Normann på Varaldsøy i Kvinnherad kommune torsdag i forrige uke.

Vest politidistrikt bekrefter at kvinnen ved to tilfeller tidligere har anmeldt mannen for vold.

Les også: Drapssiktet mann erkjenner ikke straffskyld etter at kvinne ble funnet død i Kvinnherad

- Kodet som familievold

«Politiet kan bekrefte å ha etterforsket to slike saker. Det har vært en sak opprettet av politiet kodet som en trusselhendelse i 2015. Det ble henlagt etter bevisets stilling i 2016. Den siste saken ble anmeldt av siktedes tidligere samboer i april 2020 og er kodet som familievold», opplyser Arne Lutro, kommunikasjonsdirektør i Vest politidistrikt til TV2.

For et år siden ble den siste saken anmeldt til politiet.

«Fornærmede forklarte seg i anmeldelsen om flere alvorlige vold- og trusselhendelser. Saken ble etterforsket, men bevissituasjonen gjorde at saken ble henlagt av politiet etter bevisets stilling i august 2020. Henleggelsen ble påklaget til statsadvokaten som opprettholdt henleggelsen», opplyser Lutro i en epost til avisen.

Den siste saken ble anmeldt av siktedes tidligere samboer i april 2020 og er kodet som familievold. Fornærmede forklarte seg i anmeldelsen om flere alvorlige vold- og trusselhendelser.

- Styrket mistanke om at dødsfall på Varaldsøy er et drap

– De påviste skadene er ikke forenlige med et fall, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding fredag.

Det var 42 år gamle Renate Strand Norrmann som døde på Varaldsøy i Kvinnherad torsdag i forrige uke.

En 47 år gammel mann er siktet for drap i saken. Hans forsvarer, advokat Jørgen Riple, har sagt at mannen har forklart til politiet at skadene må være resultat av et fall.

I pressemeldingen fredag sier Vest politidistrikt at den foreløpige obduksjonsrapporten styrker politiets mistanke om at avdøde ble utsatt for for dødelig vold og at de påviste skadene ikke er forenlig med et fall.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk