RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet henlegger etterforskningen av Trump-nominasjon til fredsprisen


Nobelkomiteens leder Berit Reiss-Andersen under fjorårets offentliggjøring av fredsprisen til Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen, ICAN. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Nobelkomiteens leder Berit Reiss-Andersen under fjorårets offentliggjøring av fredsprisen til Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen, ICAN. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Politiet har besluttet å henlegge etterforskningen av en mulig falsk nominasjon av USAs president Donald Trump til Nobels fredspris.

Nobelinstituttet anmeldte det instituttet mener var en falsk nominasjon i mars. Norsk politi har etterforsket saken, men har nå valgt å legge bort etterforskningen, skriver Nettavisen.

– Saken er henlagt. Vi har ikke tilstrekkelig opplysninger om gjerningspersonen. Vi vet rett og slett for lite om gjerningspersonen, og nasjonalitet er én av de tingene vi ikke vet, sier politiadvokat Tone Bysting i Oslo politidistrikt.

Nettavisen har tidligere fått bekreftet at en person har misbrukt navnet til en amerikansk politiker for å nominere Trump til fredsprisen for 2018. Det var tidlig snakk om å koble inn FBI i saken, men ettersom norsk politi mener den eventuelle ressursbruken ikke samsvarer med muligheten til å oppklare saken, blir den ikke oversendt til amerikanske myndigheter.

Bysting sier imidlertid at det er åpenbart at nominasjonen er forfalsket.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere