Gå til sidens hovedinnhold

Politiet henlegger utslippstak mot Norsk Kylling

Trondheim (NTB): Norsk Kylling på Støren slaktet nesten tre ganger mer kylling i 2012 enn de hadde tillatelse til å gjøre. Fylkesmannen anmeldte selskapet, men politiet har henlagt saken.

Bedriften hadde utslippstillatelse for slakting av 13.000 tonn i året, men har slaktet opptil 33.000 tonn. Bruddene har foregått i fem år.

Norsk Kylling informerte selv om bruddet på tillatelsen og har søkt om utvidet utslippstillatelse, men ble tidligere denne måneden anmeldt av Fylkesmannen i Sør-Trøndelag for omfattende brudd på utslippstillatelsen.

- Saken er henlagt fordi vi anså at foretaksstraff mot Norsk Kylling ikke var hensiktsmessig. Anmeldelsen gjaldt kun for året 2012, og det var ikke påvist forurensing til Gaula i dette tidsrommet, sier politiadvokat Karin Roven i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Hun peker på at det er en ny ledelse som har overtatt bedriften og at denne ledelsen umiddelbart kontaktet Fylkesmannen da de oppdaget regelbruddet.

- En foretaksstraff ville dermed ha rammet en ny ledelse, som ikke har vært klar over overskridelsene, sier Roven. (©NTB)

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg